Aanpak vandalisme Kattenbroek

13 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

Over zeker drie auto’s zijn de afgelopen maanden een lakverwijderaar gegooid. ,,Een bewoonster aan De Spieker deed onlangs aangifte van vernieling van haar auto. Er was tinnef over het voertuig gegooid. Ook was een band vernield”, zegt politiewoordvoerster Cornelie Hogeveen. In totaal zijn drie aangiftes bij de politie binnengekomen. ,,Ook andere bewoners in de omgeving, bijvoorbeeld van Het Hofslot, gaven aan dat auto’s waren bewerkt met een bijtende vloeistof. Die auto’s staan ook wat buiten zicht.”

Brief roept bewoners op alert te zijn AMERSFOORT - De politie heeft inwoners van de Kattenbroek opgeroepen alert te zijn voor vandalisme. De straten rond De Spieker worden door de wijkagent extra in de gaten gehouden nadat een of meerdere vandalen auto’s bewerkt hebben met een bijtende vloeistof.

door André van der Velde

Onrust

Het vandalisme zorgde volgens Hogeveen de afgelopen tijd voor onrust in de buurt. ,,Het is een opvallende vorm van vandalisme en het is sowieso heel vervelend als zoiets gebeurt. De schade kan ook flink in de papieren lopen. Je bent bij lakschade zo honderden euro’s kwijt. Van een geval is bekend dat de schade duizend euro bedraagt. De voorvallen riepen vervolgens ook flink wat vragen op in de buurt. We willen daarom de dader of daders zo snel mogelijk opsporen.”

De wijkagent heeft een onderzoek ingesteld. Hogeveen: ,,Hij heeft ook een brief opgesteld waarin hij de omwonden vraagt om meer informatie. Ook doet hij een beroep op de omwonenden om als ze iets verdachts zien, meteen het alarmnummer 112 te bellen. Dat geldt trouwens altijd voor iedereen.”

De brief is afgelopen week verstuurd naar de bewoners van onder meer De Spieker en het Hofslot. Inmiddels heeft het onderzoek volgens Hogeveen nog geen spoor naar de dader opgeleverd.

Bij menig bewoner van Kattenbroek gaan de gedachten al snel naar jongeren die voor het vandalisme verantwoordelijk zijn, maar volgens de politie is dat nog maar de vraag. ,,We houden alle mogelijkheden open”, benadrukt de woordvoerster.

Jongerenoverlast was de afgelopen jaren wel een stevig probleem in Kattenbroek, maar die is volgens Hogeveen behoorlijk teruggedrongen. ,,Op zich valt de jongerenoverlast mee. Er was rond de vijver Emiclaer en bij Het Masker geluidsoverlast door hangjongeren, maar tegenwoordig krijgen we weinig meldingen. De wijkagent heeft er ook veel in geïnvesteerd. Hij zat er echt bovenop en heeft jongeren consequent aangesproken op hun gedrag. Dat heeft gewerkt.”

Geruchten

Er zijn overigens geruchten dat vandalisme vaker voorkomt in Kattenbroek. Opbouwmedewerker van de SWA Greet Raadsveld kent de geruchten. Zij roept iedereen op bij vandalisme gewoon aangifte te doen. ,,Hoe meer klachten bij de politie binnenkomen, hoe beter de omvang van het probleem duidelijk is en hoe meer inzet van de politie wordt gedaan.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie