Safa Agyazi 1-0, Ibo Pancar 1-1

13 oktober 2010 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - HVC en KVVA hebben hun aanhang wel lang op het eerste punt in de nieuwe competitie laten wachten. Pas in de onderlinge ontmoeting tussen de twee Amersfoortse clubs kon zondag voor beide teams het eerste punt worden genoteerd: 1-1.

Op sportpark Zielhorst was die stand al na de eerste helft bereikt. HVC kwam heel goed uit de startblokken. De thuisclub kreeg in de beginfase ook enkele kansen maar die werden niet benut. Toch kwam HVC aan de leiding. In de achttiende minuut leidde slordig balverlies van KVVA op het middenveld tot de openingstreffer. Safa Agyazi krulde de bal na een mooie aanval in de verre hoek van het KVVA doel: 1-0.

De gasten deden er na die tegenvaller een schepje bovenop en daar had HVC geen antwoord op. De gelijkmaker bleef ook niet uit. Ibo Pancar verraste HVC doelman Paul Fokkens met een zuiver schot in de verre hoek: 1-1.

In de tweede helft was de grootste kans voor Henk Baum. De spits van KVVA had Fokkens al gepasseerd en leek te gaan scoren. HVC’er Apos Dogan stond echter op de goede plaats om de winnende treffer te voorkomen.