Marvin Snijders 3-1, Emile Brouwer 3-2

13 oktober 2010 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Een verzwakt APWC heeft zondag Sporting goed partij gegeven. Door drie weggevertjes gingen de Amersfoorters echter met 3-2 de boot in.

Trainer Harry Oussoren miste door blessures een half elftal voor de ontmoeting in Utrecht. Noodgedwongen moest de oefenmeester Stefan van ‘t Hazeveld, pas hersteld van een zware blessure, en Eelco Daemen, amper een training achter de rug, in de basiself opnemen.

APWC begon niettemin niet slecht aan de uitwedstrijd. Na een minuut of tien verzuimde Marvin Snijders de score te openen. Vijf minuten later was het aan de andere kant van het veld wel raak na onnodig balverlies van de gasten: 1-0. Daarmee was het leed voor APWC nog niet voorbij. Twee minder sterke momenten in de defensie van de bezoekers leverde de thuisclub evenzoveel doelpunten binnen een minuut op: 3-0. Nog voor rust wist Snijders de achterstand te verkleinen (3-1) en mocht APWC nog op een goed resultaat hopen.

In de tweede helft moest de vrouwelijke scheidsrechter zich vanwege een blessure door haar partner laten vervangen. Na die onderbreking gaf APWC vol gas maar verder dan een doelpunt van Emile Brouwer kwam APWC echter niet: 3-2.