Dames AMHC tonen moed

6 oktober 2010 om 00:00 Sport

Al direct na het eerste fluitsignaal liet AMHC zien dat het geenszins van plan was om zich in de verdediging te laten drukken. Frank en vrij zocht het de aanval wat al in de 10e minuut van de eerste helft leidde tot de 1-0 voorsprong door een doelpunt van Claudia Veenendaal die een strafbal hoog in de kruising joeg. In die eerste tien minuten werd ook al duidelijk dat AMHC keepster Dior van Vlaanderen in een bloedvorm verkeerde. Vele Gooische strafcorners werden door haar op kundige wijze gepareerd en aanvallende acties van de gasten werden binnen de cirkel keurig onderschept. Toch moest van Vlaanderen in de 21e minuut lijdzaam toezien hoe, na eerst een voortreffelijke redding, in de rebound de 1-1 werd binnen geschoten door Sarah Lochtenberg. Gooische dat geleidelijk aan het initiatief naar zich toetrok en de druk op AMHC verstevigde, kwam uit een strafcorner in de 28e minuut op een 1-2 voorsprong door een schot van Florine Pardoen dat door Claudia Veenendaal van richting werd veranderd. Vervolgens regende het strafcorners aan Amersfoortse zijde, maar wist de ploeg zich gered door doelvrouwe van Vlaanderen die werkelijk als een rots in branding stond en tot aan het trustsignaal erger voor AMHC voorkwam.

Hockeymeiden blijven steken op gelijkspel AMERSFOORT - Het eerste hockeydamesteam van AMHC toonde afgelopen zondag inzet en wilskracht. Op sportpark Birkhoven werd tegen koploper in de eerste klasse Gooische Hockey Club met 3-3 gelijk gespeeld in een wedstrijd waar het regende van de strafcorners. Een op basis van het vertoonde spel goed resultaat voor de ploeg van trainer Hien The.

Tijdens de rust gaf coach Hien The zijn team aan om full pressing te gaan spelen en vroegtijdig Gooische aanvalsacties in de kiem te smoren. Dat bleek niet tegen dovemansoren te zijn gezegd, want Amersfoort zette vol het gas er op wat al kort na rust resulteerde in de gelijkmaker (2-2) door een doelpunt van Claudia Veenendaal die voor de tweede maal in successie een strafbal goed inschoot. Die strafbal betekende ook een 10 minutenstraf voor de Gooische goalie, waardoor de gasten in ondertal kwamen te spelen. Toen vroeg in de tweede helft de coach van Gooische het veld met een rode kaart moest verlaten (aanmerkingen op de leiding), leken de gasten uit het Gooi stuurloos. Maar niets was minder waar. Met een man minder en zonder coach slaagde de Gooische er in om halverwege het tweede deel van de wedstrijd weer op voorsprong te komen door een treffer van Carlijne Brinkers (2-3). Een stafcorner voor AMHC een kwartier voor tijd betekende wederom de gelijkmaker door een derde doelpunt van Claudia Veenendaal die daarmee een ware hattrick op haar naam zette (3-3). De laatste tien minuten van de wedstrijd stonden volledig in het kader van stafcorners. AMHC kreeg eigenlijk in die periode iedere minuut een stafcorner om de oren en leek alsnog het onderspit te gaan delven. Maar de thuisploeg had in doelvrouwe van Vlaanderen de held(in) van de middag. Zij keerde op weergaloze wijze schot na schot en voorkwam daarmee alsnog de winst voor Gooische. Moe gestreden kon AMHC terugkijken op een prima wedstrijd waarin het streed voor wat het waard was en waar het trots mag zijn op het behaalde resultaat.