MIA verstevigt koppositie

6 oktober 2010 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - In een sportieve korfbalwedstrijd won MIA afgelopen zaterdag met 9-18 van Devinco. Daarmee deden de Amersfoorters goede zaken. Niet alleen gaf dit boost aan haar zelfvertrouwen en doelsaldo, maar vergrootte het ook de voorsprong op de concurrentie. Omdat het als tweede geplaatste NOVA niet verder kwam dan een gelijkspel, staat het eerste van MIA nu twee punten ‘los’. Met de eenvoudige overwinning van afgelopen jaar nog in het geheugen, reisde het team van trainer/coach Ruud Schreuder vol vertrouwen af naar Deventer. Met een solide defensie startte Amersfoort sterk en was het al na vijf minuten 0-2. Enige tijd gingen beide ploegen behoorlijk gelijk op, maar dankzij prima scores liep MIA steeds verder uit. Na 35 minuten stond er dan ook een 4-10 voorsprong in het voordeel van de Keistedelingen op het scorebord. Ook na rust voerde MIA in eerste instantie de boventoon en scoorde driemaal achter elkaar. Helaas verslapten de MIAnezen vervolgens en daarvan maakte de thuisploeg dankbaar gebruik. Devinco kreeg zelfs veldoverwicht en vertaalde dat ook in doelpunten. Zonder tussenkomst van Amersfoortse zijde kwamen de Deventenaren terug tot 8-13. Maar toen vond MIA het genoeg en bovendien raakte Devinco moegestreden. Remco van Woudenberg bracht de score op 8-14, direct gevolgd door twee mooie scores van Marleen Ruitenbeek. Met een slim verdiende strafworp in de slotminuten werkte ook Devinco nog aan haar scoringsgemiddelde, maar de in vorm verkerende Keistedelingen hadden op dat moment de buit al binnen. Komend weekend speelt MIA in Kesteren tegen de gelijknamige middenmoter. Doelpunten MIA: Remco van Woudenberg 5, Karin Swart 3, Hein Polinder 2, Sebastiaan Bannink 2, Eline van Ballegoijen 2, Marleen Ruitenbeek 2, Juliet Schoorlemmer 1 en Frank van der Wiel 1.