RC Eemland speelt prima wedstrijd

6 oktober 2010 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - In de streekderby tegen regerend landskampioen Hilversum was het nieuwkomer in de rugby ereklasse RC Eemland er alles aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten. De wedstrijd begon met een furieus spelend Hilversum dat direct het heft in handen nam en de bezoekers uit Amersfoort flink onder druk zette. Dit resulteerde in een vroege penalty en daarmee een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg. Hilversum drukte vervolgens door en wist middels een goed uitgespeelde aanval en try de stand op 10-0 te brengen. Eemland stond echter verdedigend als een huis waardoor er vrijwel geen doorkomen aan was. De eerste helft werd derhalve afgesloten met een 10-0 voorsprong voor Hilversum. In de tweede helft trok Eemland brutaal ten aanval en wist middels een schitterend uitgespeelde aanval Nick Hielckert vrij te spelen die de stand terugbracht naar 10-5.

Daar de bezoekers hun kansen roken ontspon zich een mooi rugbygevecht met kansen aan beide zijden. Amersfoort zette 10 minuten voor tijd alles op alles om de stand in haar voordeel te veranderen, maar liep daarbij tegen het zwaard van Damocles aan. Moegestreden moest het tot tweemaal toe een counter toestaan na een kick die niet goed geplaatst was. De thuisploeg bracht hiermee de stand op 20-5 en liet zien dat het over een goede bank bezit. Helaas voor RC Eemland moest het na een zeer goede wedstrijd puntloos naar huis. De komende weken staan voor Eemland toppers tegen ‘t Gooi en Den Haag op het programma.