Richard Moore 0-1, Kyle Balch 0-2

6 oktober 2010 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - De stadsderby tussen KVVA en Amsvorde kreeg zondag op de Dollardstraat een uitslag (0-2) die net zo goed andersom had kunnen zijn. ,,De gelukkigste ploeg heeft gewonnen na een dramatisch slechte wedstrijd”, was het eerlijke commentaar van Bert de Vries, trainer van de winnende formatie.

Beide partijen bakten er niet veel van. In de eerste helft was het veldspel van Amsvorde wat beter verzorgd maar ook de bezoekers kregen geen kansen.

In de tweede helft waren de beste kansen voor KVVA. Het gemis van een schutter brak de ploeg van trainer Piet Struijk echter op. Daarnaast had de thuisclub de pech dat de in de basiself van Amsvorde teruggekeerde Pascal Kamerbeek zich van zijn beste kant liet zien. De doelman kon zeker drie uitstekende reddingen op zijn naam schrijven.

Amsvorde speelde na rust minder maar de gasten waren wel productief. In de 70e minuut profiteerde Richard Moore van een minder sterk moment in de defensie van KVVA: 0-1. Nummer twee viel in de derde minuut van de blessuretijd en kwam op naam van Kyle Balch: 0-2.