CJVV blijft koplopers goed volgen

6 oktober 2010 om 00:00 Voetbal

De bescheiden overwinning (1-0) was voor CJVV verdiend omdat de thuisclub meer in de aanval was en het minst slechte spel op de grasmat legde. Vooral in de eerste helft kregen de toeschouwers weinig leuke momenten voorgeschoteld. Renswoude was alleen in de beginfase dichtbij een doelpunt maar de kopbal van Paul Daalmeijer werd door een CJVV’er van de doellijn gehaald. Voor de thuisclub konden in het eerste bedrijf geen grote kansen worden genoteerd.

AMERSFOORT - Terwijl iedereen zaterdag op het sportpark Vermeerkwartier al rekening hield met een remise tussen de subtoppers CJVV en Renswoude, bleven de drie punten uiteindelijk toch in Amersfoort. Wilfred Rietveld velde in de 71e minuut uit een strafschop het vonnis over de bezoekers. Door de winst blijft CJVV de twee koplopers Woudenberg en Valleivogels die beide op dezelfde competitiedag geen steken lieten vallen, goed volgen. De achterstand op het tweetal bedraagt slechts een punt. door Balt Gmelig

,,We hadden voor rust wel een overwicht”, vond Tom Winter, de CJVV’er die aan de basis stond van de winnende treffer. ,,Kansen kregen we echter niet. De laatste pass kwam steeds niet goed aan. In de tweede helft ging dat wat beter en kwamen we er wel doorheen. Al met al vond ik het een verdiende overwinning voor ons.”

De tweede helft was amper een minuut oud toen Rietveld de eerste grote scoringsmogelijkheid voor CJVV onbenut liet. Hij verscheen alleen voor doelman Jacco van Ginkel en leek te gaan scoren. De afwerking van Rietveld liet echter te wensen over. Hij schoot de bal niet zuiver genoeg in waardoor het leer een gemakkelijke prooi voor de sluitpost van Renswoude was.

Rietveld maakte zijn misser later goed. Na een fraaie pass van Paul Richard leek Winter op weg om te gaan scoren. Van Ginkel zag het gevaar echter aankomen en stuitte de Amersfoortse aanvaller onreglementair, samen met een ploeggenoot. Winter: ,,Ze kwamen van twee kanten op me af. Het was duidelijk een strafschop.” Scheidsrechter Van Maanen twijfelde ook geen moment en wees resoluut naar de stip. Die kans liet Rietveld dit keer niet onbenut: 1-0.

Voor Winter betekende die treffer meteen het einde van de wedstrijd. Trainer Jos Krikke haalde de aanvaller uit het veld en verving hem door Dylan Wienke die zich al een tijdje langs de lijn aan het warm lopen was. ,,Die wissel was al gepland”, zei Winter die niet teleurgesteld was over zijn vervanging. ,,Ik zag het al een beetje aankomen. Dylan liep al langs het veld. Vaak komt hij er voor mij in.”

Alleen met vrije trappen kwam Renswoude daarna nog in de buurt van CJVV doelman Arjen Nawijn die niet echt getest werd. CJVV was in de slotfase dichter bij een doelpunt. Wienke zag bijna een klutsbal in het doel van Renswoude belanden en een inzet van Tomas van Dijk verdween in de handen van Van Ginkel. Ondanks zijn wissel keek Winter tevreden op de wedstrijd terug. ,,Het was een belangrijke zege. Dit is een van de duels die je moet winnen. Renswoude behoort tot de titelkandidaten.”