Mark van Houten 1-1

6 oktober 2010 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Met het punt (1-1) wat VOP zaterdag behaalde in de thuisontmoeting met Candia, mag de ploeg van trainer Wim de Haas niet klagen. Tot in de tweede minuut van de blessuretijd stonden de Amersfoorters met 0-1 achter. Toen trad Mark van Houten op als de reddende engel: 1-1. Maar voor hetzelfde geld was VOP daarna nog de boot ingegaan. Het houtwerk stond echter de tweede treffer van Candia in de weg.

De wedstrijd was het aanzien verder nauwelijks waard. Beide ploegen bakten er weinig van. In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. In de 56e minuut moest VOP doelman Onno Cornelissen zich gewonnen geven na een schot van een speler uit Rhenen: 0-1.

De Haas besloot alles op de aanval te gooien met nog ruim een half uur voor de boeg. De oefenmeester ging met vijf spitsen op jacht naar de gelijkmaker. En die kwam er ook, maar wel heel laat. Uit een voorzet van Terence Vliet zag Van Houten kans de bal bij de tweede paal in het doel te glijden: 1-1. Daarna ontsnapte VOP aan een nederlaag toen een inzet van een Candia speler via de binnenkant van de paal het veld weer in kwam.