Verkoop gymlokaal Paulus Borstraat

29 september 2010 om 00:00 Nieuws

SOESTERKWARTIER - Het college van b en w wil het gymlokaal aan de Paulus Borstraat en de grond eromheen verkopen aan Splinter Eemland Beheer B.V. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van € 221.000,-. De gemeenteraad moet nog wel instemmen met de verkoop. Splinter Eemland Beheer wil het pand verhuren als kantoorruimte of gymzaal.

De achtergrond voor de verkoop is de bouw van een nieuw gymlokaal op het terrein van Korfbalvereniging Soesterkwartier aan de Dollardstraat. Deze gymzaal wordt gebouwd ter vervanging van het gymlokaal aan de Paulus Borstraat 30. Daardoor heeft de gemeente geen belang meer bij het in eigendom houden van het pand, zodat het kan worden verkocht.

Via openbare inschrijving is het perceel met bijbehorend pand verkocht. De hoogste bieder heeft een bod uitgebracht van € 221.000,-. De koopovereenkomst met deze bieder komt tot stand door gunning. Voor de gunning door de verkoper is goedkeuring van de gemeenteraad noodzakelijk. Er zit geen boekwaarde op het pand. De verkoopopbrengst is - na aftrek van kosten - bestemd voor de aanleg van sportvoorzieningen aan de Dollardstraat. De opbrengst ligt ongeveer 60.000 euro hoger dan geraamd.

Mevrouw Splinter van Splinter Eemland Beheer geeft aan dat nog niet bekend is waarvoor het pand gebruikt gaat worden. Duidelijk is wel dat het pand gewoon blijft staan. ,,Het kan verhuurd worden als gymzaal of kantoor.’’ Ze geeft aan dat het waarschijnlijk als kantoorruimte verhuurd gaat worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie