Dirk Jan Beeftink 1-1, Hossein Mezbanali 1-2, Johan Gelderblom 3-3, Jelte Bakker 3-4

29 september 2010 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Met nog een minuut of tien voor de boeg stond Nieuwland zaterdag met 3-2 achter in het uitduel tegen UVV. Met die uitslag namen de Amersfoorters echter geen genoegen. Johan Gelderblom en Jelte Bakker bogen de achterstand in de slotfase om in een 3-4 overwinning. Nieuwland miste zaterdag de grote vorm om een goede wedstrijd te kunnen afwerken. Maar dat bleek niet nodig te zijn. De bezoekers waren niet minder dan de thuisclub die al snel (5e minuut) de openingstreffer liet noteren. Maar nog geen minuut later was de stand al weer gelijk via een door Dirk Jan Beeftink benutte strafschop: 1-1.

Daarna volgden in de eerste helft nog twee doelpunten. Eerst scoorde Hossein Mezbanali zijn eerste competitiedoelpunt voor Nieuwland: 1-2. Het antwoord van UVV kwam in de 40e minuut via een strafschop: 2-2.

In de tweede helft kwam Nieuwland voor de tweede keer achter te staan (3-2) en leek Nieuwland op een nederlaag af te stevenen. Gelderblom zorgde echter voor de gelijkmaker: 3-3. Daarna miste Beeftink een strafschop voordat invaller Bakker de winnende treffer op zijn naam liet zetten: 3-4.