Michael Ouwerkerk 1-0 en 2-0, Kevin Engelman 3-0, Dwight Maduro 4-0

29 september 2010 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - De derde klasse bevalt het gepromoveerde VVZA tot nu toe prima. De ploeg van trainer Piet Rigter is na vier competitiewedstrijden nog ongeslagen en voert door vier overwinningen op rij nu alleen de ranglijst aan, met een voorsprong van twee punten op naaste concurrent OSM.

Zondag moest een andere concurrent er aan geloven. Op sportpark Emiclaer eindigde het duel tegen CDW in een 4-3 zege voor VVZA. De thuisclub legde de basis voor de driepunter in de eerste helft. Dankzij doelpunten van Michael Ouwerkerk (1-0 en 2-0) die met twee treffers en een assist weer goud waard was voor zijn ploeg, Kevin Engelman (3-0) en Dwigth Maduro (4-0) had VVZA duidelijk afstand van de bezoekers genomen. In de eerste 45 minuten werden bovendien twee doelpunten van Ouwerkerk wegens buitenspel afgekeurd.

De tweede helft was een ander verhaal. De ploeg uit Wijk bij Duurstede slaagde erin de achterstand te verkleinen. Maar verder dan 4-3 lieten de VVZA’ers het niet komen.