Kinderboekenweek bij Veenendaal

22 september 2010 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Van 6 t/m 16 oktober is het Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is: De Grote TekenTentoonstelling - Beeldtaal in kinderboeken. Boekhandel Veenendaal organiseert verschillende activiteiten.

Op zaterdag 9 oktober tussen 12.30 en 16.30 uur komt de karikaturist Frank Los in bij boekhandel Veenendaal karikatuurtekeningen maken. Karikaturen zijn tekeningen waarop een persoon niet ‘normaal’ getekend is maar grappig. Bepaalde onderdelen zijn als het ware uitvergroot. Frank Los maakt karikaturen op een heel eigen manier zoals hiernaast op de tekening van de schrijfster Carry Slee. Kom ook naar de winkel en laat je eigen karikatuur tekenen! Hoe ziet Frank jou? Je mag uiteraard je tekening mee naar huis nemen.

Boekhandel Veenendaal organiseert ook een tekenwedstrijd en een aansluitende 'Teken Tentoonstelling' van de tekeningen die de kinderen van boekenhelden hebben gemaakt. Er zijn drie leeftijdsgroepen waarin kinderen kunnen meedoen: Tot 6 jaar: Kleur de kleurplaat (af te halen in de winkel); 6 – 9 jaar: Teken je eigen boekenheld in een afmaaktekening. (af te halen in de winkel); Vanaf 9 jaar: Ontwerp en teken zelf een voorkant voor jouw favoriete boek op A4 formaat papier.

Voor alle kinderen die meedoen geldt: Inleveren van de tekeningen t/m woensdag 13 oktober. Vergeet niet naam, adres, leeftijd en telefoonnummer achterop de tekening te vermelden; Bij inlevering van een tekening krijgt iedereen een cadeautje; Daarnaast krijgt de meest bijzondere tekening uit iedere leeftijdsgroep een prijs. Zaterdag 16 oktober om 14.00 uur, is de prijsuitreiking. De winnaars krijgen vooraf bericht.

In de winkel is ook een leuke speurtocht te doen naar allerlei kinderboekenhelden.

Boekhandel Veenendaal, Langestraat 33 in Amersfoort, www.boekhandelveenendaal.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie