VOP op de goede weg na tweede zege

22 september 2010 om 00:00 Voetbal

Op sportpark Olympus vond een interessante ontmoeting plaats tussen de twee gepromoveerde ploegen. VOP wist een week eerder op karakter drie punten mee uit Utrecht te nemen en was erop gebrand daar nog drie aan toe te voegen tegen het nog puntloze Lopik.

AMERSFOORT - De derde competitiewedstrijd in het nog prille seizoen 2010/2011 heeft derdeklasser VOP zaterdag de volle buit opgeleverd. Op eigen veld werd Lopik met 2-0 verslagen na een overigens pover duel. Na rust vielen pas de winnende doelpunten. De schutters waren Yannick de Vries en Terence Vliet. door Balt Gmelig

Goed voetbal zat er zaterdag echter niet in. Beide elftallen stelden, wat dat betreft, teleur. VOP kwam niet aan het gewenste spel toe en Lopik stelde daar weinig tegenover. De gasten hanteerden de lange bal maar ook de spelers van VOP wisten elkaar niet goed te vinden.

Kans

Na ruim twintig minuten kon pas de eerste echte kans genoteerd worden. Yannick de Vries hield het overzicht en legde de bal op de vrijstaande Terence Vliet. De spits miste echter vanaf tien meter de opgelegde kans op de 1-0 in het eerste bedrijf.

Niet veel later wist Vliet op zijn beurt ploeggenoot De Vries te vinden. Ook die aanvaller wist een grote kans niet in een doelpunt om te zetten.

Het was typerend voor de eerste helft waarin geen van beide elftallen wist te overtuigen. De rust werd dan ook bereikt met de bekende brilstand: 0-0.

Tweede helft

Ook na de thee veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Lopik ging verder waar ze gebleven waren en VOP probeerde de rug te rechten.

Dit resulteerde na een goed uur toch in een openingstreffer voor de Amersfoorters. Na een bekeken steekbal van Vliet wist Mark van Houten de doelman van Lopik niet te passeren. De Vries was echter attent en joeg de bal in de rebound onberispelijk tegen de touwen: 1-0.

De 1-0 veranderde niet veel aan het spelbeeld. De bezoekers probeerden het wel, maar zij vonden steeds VOP doelman Onno Cornelissen op hun weg naar het doel. Verder dan een bal die op de onderkant van de lat belandde, wisten de gasten ook niet te komen.

Slotoffensief

VOP overleefde daarna een slotoffensief van Lopik. De thuisploeg hield echter goed stand en besliste de wedstrijd in de 85e minuut. De uitstekende ingevallen Jeroen Louissen bereikte na een lange rush Vliet die op zijn beurt het lederen projectiel onnavolgbaar in de rechterbovenhoek schoot: 2-0.

Na drie competitieronden heeft VOP nu zes punten uit drie wedstrijden verzameld. De formatie van trainer Wim de Haas opende het nieuwe seizoen in Utrecht met een knappe overwinning (1-2) op de studenten van Odysseus. Daarna volgde een nederlaag (2-3) op eigen veld tegen Scherpenzeel. Dat teleurstellende verlies in de vorige competitieronde werd zaterdag in Vathorst meer dan goedgemaakt met de overwinning op Lopik.