Achterveld slaat tegen HVC na rust toe

22 september 2010 om 00:00 Voetbal

HVC begon fel aan de wedstrijd. Achterveld werd in de verdediging gedrukt. In de tiende minuut had het overwicht van de bezoekers een doelpunt kunnen opleveren. Apos Dogan was doorgebroken en liep in zijn eentje op Achterveld doelman Robin van Ruitenbeek af. De HVC’er had zelf kunnen schieten maar hij besloot de bal aan de meelopende Kadir Taspinar te geven. Die moest eerst nog de doelman omspelen waardoor de ruimte voor hem te klein werd om te kunnen scoren. Daarna volgden nog enkele kansen voor HVC, maar daar werd door de Amersfoorters te slordig mee omgegaan.

ACHTERVELD - De streekontmoeting tussen de vierdeklassers Achterveld en HVC heeft zondag een duidelijke overwinning voor het thuisspelende Achterveld opgeleverd. Drie doelpunten in de tweede helft beslisten het duel op het Kerstens Sportpark: 3-0.

Daarna was ook Achterveld dicht bij een doelpunt. Edwin Dooyewaard had geen geluk want hij zag de door hem ingeschoten bal op de lat belanden. Youry van ‘t Klooster miste nog een grote kans voordat beide partijen gingen rusten.

Voorbode

Die acties van de thuisclub bleken een voorbode voor de tweede helft te zijn. De spirit die de HVC’ers in de eerste helft etaleerden, leek in de kleedkamer van HVC te zijn achtergebleven. Achterveld ging beter voetballen. Dat kon echter van HVC niet gezegd worden. De ploeg viel na rust op door miscommunicatie en tal van verkeerde passes.

In de 51e minuut schutterde de verdediging van HVC en kwam Achterveld op een 1-0 voorsprong. Van ‘t Klooster stond aan de basis van de openingstreffer. Zijn kopbal belandde op de paal waarna Sven van Rossum er als de kippen bij was om de rebound te benutten: 1-0.

Koppies

Het antwoord van HVC bleef uit. De koppies van de gasten gingen hangen. HVC speelde weinig overtuigend, Achterveld profiteerde daarvan.

In de 62e minuut kreeg Achterveld een hoekschop. Via HVC doelman Paul Fokkens stuiterde de bal via de paal het veld weer in. Van ‘t Klooster had nu wel succes bij de afwerking. Hij schoot de bal in de benedenhoek van het HVC doel: 2-0.

Daarmee was het verzet van de bezoekers gebroken. Er was wat geknakt binnen de ploeg. Toen Achterveld in de 80e minuut ook nog de 3-0 scoorde, was de deceptie in de HVC gelederen compleet. Een kwartier voor tijd bepaalde Rudy Baalman met een kopbal de eindstand op 3-0.

,,Het was een hele leuke open wedstrijd, vooral in de eerste helft, “ vond Jeroen Jooren, trainer van de winnende ploeg. ,,Beide ploegen speelden lekker aanvallend. De openingsfase was voor HVC. Zij kregen toen ook de beste kansen. Wij begonnen een beetje slap aan de wedstrijd maar gaandeweg de eerste helft speelden wij wat meer op de helft van HVC. De tweede helft was een voortzetting van het einde van de eerste helft. Wij waren feller, leverden meer strijd en kregen ook de beste kansen. Vooral over de tweede helft ben ik zeer tevreden. “