‘Duidelijkheid over deal met Vahstal’

22 september 2010 om 00:00 Nieuws

Vahstal herontwikkelt het gebied aan de Amsterdamseweg, ter hoogte van de Dirk van den Broek-supermarkt. Hij vond dat hij in zijn planvorming werd benadeeld ten opzichte van de plannen die Multiplan Vastgoed voor het Eemplein had gemaakt. Op 17 augustus liep het overleg daarover tussen het gemeentebestuur en Vahstal vast. Vahstal wilde in de richting van de gemeente vasthouden aan zijn eisen. ,,Ik heb steeds gezegd: ‘Gelijke monniken, gelijke kappen’.’’ Inmiddels heeft de gemeente beide zaken gelijk getrokken, vertelt Vahstal. Daarop heeft hij zijn bezwaarschrift tegen de bouwvergunning voor het Eemplein ingetrokken. Vahstal wil niets zeggen over de inhoud van de ‘deal’ die hij met de gemeente heeft gemaakt. Hij blijft sceptisch over de toekomstige verkeerssituatie op het Eemplein. ,,Je hebt 1450 parkeerplaatsen nodig en je bouwt er 850, waarvan 100 voor kantoren. Dan kom je gierend te kort.’’ Hij voorziet een grote verkeerschaos.

AMERSFOORT - Hans Vahstal heeft zijn officiële bezwaarschrift tegen de bouwvergunning voor het Eemplein ingetrokken. Dit gebeurde nadat projectontwikkelaar Vahstal een ‘deal’ sloot met wethouder Barendregt. De gemeente wil nog geen duidelijkheid geven over de inhoud van de gemaakte afspraken met Vahstal.

door John Spijkerman

BPA-raadslid Smit heeft het college schriftelijk vragen gesteld over de ‘deal’ met Vahstal. Hij wil weten waarom Vahstal zijn bezwaarschrift tegen de bouwvergunning voor het Eemplein heeft ingetrokken. In een reactie zegt gemeentewoordvoerder Herman Wiersema dat het college de vragen van de BPA-fractie snel zal beantwoorden. ,,Geprobeerd wordt om op een zo kort mogelijke termijn de raadsvragen van een antwoord te voorzien. Het is niet gepast om via de media al eerder antwoord te geven op deze vragen’’, vindt de woordvoerder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie