APWC revancheert zich op KVVA: 4-1

15 september 2010 om 00:00 Voetbal

Beide ploegen hadden hun eerste competitiewedstrijd verloren en waren er op gebrand om de eerste punten binnen te halen. Beide partijen begonnen gehandicapt aan de wedstrijd. Aan de zijde van APWC waren Cedric Maduro en Marvin Snijders de opvallende afwezigen. Beide spelers moeten binnenkort onder het mes en zijn langdurig uitgeschakeld. Ook APWC doelman Maarten Kok is door een breuk in een vingertop zeker drie maanden uitgeschakeld. Bij KVVA ontbrak Barur Koroglu vanwege rugklachten.

AMERSFOORT - De eerste stadsderby in het seizoen 2010/2011 heeft APWC als winnaar gekregen. Met een 4-1 overwinning op KVVA revancheerde de ploeg van trainer Harry Oussoren zich zondag op de Keerkring voor een pak slaag in het afgelopen seizoen. Toen waren de mannen van trainer Piet Struijk nog met 3-6 te sterk voor de plaatsgenoten.

Al snel in de wedstrijd werd de rolverdeling duidelijk. APWC had het meeste balbezit. KVVA trok zich terug op eigen helft om met uitvallen te proberen kansen te creëren. Dit lukte slechts spaarzaam in de eerste helft. Binnen acht minuten stond de 1-0 op het bord. Na een afgeslagen hoekschop kwam de bal bij Mustafa Nalbantoglu terecht. Uit zijn voorzet werd het leer bij de tweede paal door Mo Alhayder ingekopt: 1-0.

In de 25e minuut moest de doelman van KVVA, Eddy van der Heijden, zich wegens een blessure laten vervangen. Ook aan de kant van APWC een wissel. Linksbuiten Thijs van de Grift was het slachtoffer van een forse charge en moest geblesseerd het veld verlaten. Rick Schopping kwam hem vervangen. De KVVA’ers beperkten zich tot verdedigen en schuwden het duel niet. Emile Brouwer, spits van APWC, kreeg een forse schop te verwerken. In de rust bleek dat hij naar het ziekenhuis moest om een wond te laten hechten. Hij werd vervangen door Brahim Rahaoui.

In de tweede helft probeerde KVVA met de lange bal meer initiatief te krijgen maar kansen ontstonden niet daardoor. APWC kwam na 65 minuten zelfs op 2-0 door een doelpunt van Pasquale van de Klok. Hij was een minuut eerder in het veld gekomen voor Ghalid Oumassa die zich met krampverschijnselen moest laten vervangen. Twee minuten later volgde de derde treffer. Nalbantoglu scoorde beheerst nadat de doelman van KVVA een hoekschop niet goed had verwerkt.

Tien minuten voor het einde kon KVVA eindelijk wat terug doen. Vermeend buitenspel werd door de scheidsrechter niet gehonoreerd waardoor Jurgen Bergwijn de kans kreeg de eer voor de gasten te redden. De spits van KVVA scoorde beheerst de 3-1.

APWC wist na een goed uitgespeelde aanval in de 89e minuut de score uit te breiden. Brahm Rahaoui was de doelpuntenmaker nadat de doelman van KVVA een schot van Mark van Elst niet onder controle kreeg: 4-1. Kwalitatief was het van beide partijen geen beste wedstrijd maar op basis van strijd en spelopvatting een terechte zege voor de thuisploeg.