Mike van Ruitenbeek 0-1, Youri Schouten 0-2, Tarik Bozdag 1-2 en 2-2, Martijn Houtveen 3-2 (e.d.)

15 september 2010 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Het eerste competitietreffen tussen Amsvorde en Achterveld in het nieuwe seizoen is zondag in een overwinning voor de Amersfoorters geëindigd. Met 3-2 trokken zij op Nimmerdor aan het langste eind.

,,Het was een beetje een foutenfestival, “ vond Amsvorde trainer Bert de Vries. Zijn ploeg speelde voor rust beter dan de Achtervelders. Dat leverde wel wat kansen op maar geen doelpunten voor de thuisclub. De treffers vielen aan de andere kant. Binnen een minuut of vijf moest Amsvorde doelman Luuk van Bommel twee keer de bal uit het net halen. Mike van Ruitenbeek (0-1) en Youri Schouten (0-2) waren de Achterveldse schutters.

Na rust restte Amsvorde niets anders dan op jacht te gaan naar doelpunten. Na een minuut of negen kon de trouwe aanhang van de thuisclub voor de eerste keer juichen. Met een kopbal verkleinde Tarik Bozdag de achterstand: 1-2. Dezelfde speler zorgde een kwartier later met een stiftbal ook voor de gelijkmaker: 2-2. Zes minuten voor tijd viel de winnende treffer. Martijn Houtveen werkte de bal in zijn eigen doel nadat Remco Ruitenberg een ingooi had verlengd.