Erik van Dam 0-1

15 september 2010 om 00:00 Voetbal

HOOGLANDERVEEN - Ook de tweede competitieronde heeft Hooglanderveen geen overwinning opgeleverd. In Utrecht slaagden de Veners er tegen RUC niet in een voorsprong vast te houden en moesten zij uiteindelijk een 2-1 nederlaag incasseren.

Die stand was al bij de rust bereikt. Na twintig minuten openden de bezoekers de score. Met een gericht schot verraste Erik van Dam de Utrechtse doelman: 0-1. Hooglanderveen kon de goede start geen vervolg geven. Halverwege de eerste helft had doelman Rob Grootevheen geen passend antwoord op een afstandschot van een tegenstander: 1-1.

Vijf minuten later moest de doelman zich voor de tweede keer gewonnen geven. Dit keer kon hij zichzelf niks kwalijk nemen want de inzet van de RUC spits was voor hem onhoudbaar: 2-1.

In de tweede helft acteerden de Veners wat beter. De grootste kans was voor Menno Bos weggelegd. De doelman van RUC vormde echter een te groot obstakel. De na rust ingevallen Guido Hildebrand haalde door een rode kaart (twee keer geel) het einde van het duel niet waardoor Hooglanderveen nog een kwartier met een man minder moest spelen.