Tijmen van Middelaar 0-1, Florian Lammers 0-2, Kheibar Mangal 0-3, Luuk Voorburg 1-4, Kevin Heideveld 1-5

15 september 2010 om 00:00 Voetbal

HOOGLAND - DCG is zondag het tweede slachtoffer van Hoogland in het nog prille seizoen geworden. Op vreemde bodem lieten de Hooglanders er geen gras over groeien. Met exact dezelfde cijfers (5-1) als vorige week in de streekderby tegen Soest bleef Hoogland de Amsterdammers de baas.

Binnen een half uur had Hoogland al een geruststellende voorsprong opgebouwd. Tijmen van Middelaar en Florian Lammers namen de eerste twee doelpunten voor hun rekening. DCG had daar in de eerste 45 minuten geen antwoord op.

Meteen in de eerste minuut van de tweede helft zorgde Kheibar Mangal voor de derde Hooglandse treffer: 0-3. De thuisploeg ging daarna met vier spitsen opereren en daardoor kwam Hoogland meer onder druk te staan. De tegentreffer was dan ook niet verrassend: 1-3.

Trainer Ronald Heerschop zag de bui al hangen en greep in. Hij bracht spits Luuk Voorburg in het veld voor Mangal. Die wissel leverde de beslissende treffer op. Vanaf een meter of 25 joeg de invaller de bal in de kruising van het Amsterdamse doel. In de slotfase bepaalde Kevin Heideveld de eindstand op 1-5.