Wilfred Rietveld 1-1

15 september 2010 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - ,,Een schandalige vertoning”, was de eerste reactie van Paul Richard na de nederlaag (2-1) van CJVV zaterdag tegen Elinkwijk. De Amersfoorter schaamde zich diep voor het spel van zijn ploeggenoten. Zelf was hij daar voor een deel debet aan omdat hij door trainer Jos Krikke buiten de basiself was gelaten en pas een minuut of twintig voor het einde van de wedstrijd mocht opdraven.

De start van CJVV was nog redelijk. Tom Winter had de score kunnen openen maar zijn inzet belandde naast het doel. Elinkwijk nam na een half uur de leiding na een misverstand in de defensie van de bezoekers: 1-0. Vlak voor rust kwam CJVV op gelijke hoogte. Een Utrechtse verdediger maakte volgens de scheidsrechter hands binnen de beruchte lijnen. Wilfred Rietveld liet dat buitenkansje niet onbenut: 1-1.

Na rust speelde CJVV onherkenbaar. Bijna alle duels gingen verloren en van enige creativiteit was geen sprake. Een kwartier voor tijd mocht ook Elinkwijk vanaf elf meter doelman Arjen Nawijn onder vuur nemen. ,,Een goedmakertje”, vond Richard de beslissing van de arbiter om de thuisclub voor een vermeende overtreding van Maurice Pastoor een strafschop te geven: 2-1.