‘Urilift-soap wordt klucht’ (+ video)

15 september 2010 om 00:00 Voorpagina

De BPA/VVD-motie tegen de urilift op/onder het terras van bed&breakfast Queens leek dinsdagavond met één stem meerderheid door de raad te zijn aangenomen. Leek, want fractievoorzitter Pim van den Berg van D66 had bij de hoofdelijke elektronische stemming per ongeluk op de verkeerde knop gedrukt. Door een technisch probleem kon hij zijn fout niet meer herstellen en alsnog tegen de motie stemmen. De eigenlijke uitkomst zou 18 - 18 zijn geweest. Omdat enkele raadsleden na de stemronde meteen naar huis waren gegaan, kon de motie niet nog een keer in stemming worden gebracht.

Raadslid stemt ‘verkeerd’: motie aangenomen AMERSFOORT - Wordt de urilift op de Groenmarkt verplaatst of niet? Wie hoopte dinsdagavond een definitief antwoord te krijgen, is van een koude kermis thuisgekomen. De gemeenteraad zal als gevolg van een technisch mankement met de stemkastjes over twee weken opnieuw over de verplaatsing kunnen stemmen.

door André van der Velde

Wethouder Ben Stoelinga (BPA) had voorafgaand aan de stemming de motie ontraden. Hij noemde de 30.000 euro die de verplaatsing kost onacceptabel en waarschuwde er bovendien voor dat de uriliftsoap zo nóg langer zou duren. De BPA/VVD-motie werd desondanks gesteund door PvdA, SP en Trots.

,,Het was een soap, nu is het een klucht geworden”, reageerde Queens-eigenaresse Paula Bouwer na afloop. SP-fractievoorzitter Geert Groeneveld heeft echter vertrouwen in een voor de eigenaren van Queens goede afloop. ,,Ook de volgende keer zullen we ervoor zorgen dat de motie het haalt.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie