KIA Amateur Australian Open LTC Vathorst

15 september 2010 om 00:00 Sport

Automobielfabrikant KIA is al enkele jaren als hoofdsponsor verbonden aan een van de vier belangrijkste tennistoernooien (Grand Slams) ter wereld, de Open Australian Tenniskampioenschappen. In het bijprogramma van dit beende evenement wordt onder ander de wereldfinale van ‘s werelds grootste Amateur Tennistoernooi gespeeld. Hierin wordt gestreden om titels in het herenenkel, damesenkel en gemengd dubbel. De winnaars van de Nederlandse KAAO finale reizen in de tweede helft van 2011 af naar Australië om daar deel te nemen aan dit evenement.

AMERSFOORT - Voor de derde keer in het nog jonge bestaan van de vereniging wordt op het tennispark van LTV Vathorst de Nederlandse finale van de KIA Amateur Australian Open (KAAO) gespeeld. Deze finale zal worden gespeeld tijdens de finaledag van het Vathorst Open Tennistoernooi op 19 september.

Sterke bezetting

In de afgelopen jaren is de Nederlandse KAAO finale steeds sterk bezet geweest. Spelers die in het verleden aan deze finale hebben mee gedaan stonden in de top 10 van de beste amateur tennisspelers van Nederland. Zo is de huidige Nederlands kampioen Jasper Smit vorig jaar, samen met zijn tennispartner Anouk Sterk de winnende finalist van KAAO 2009. Op dit moment zijn de namen van de finalisten nog niet bekend. Zeker is wel dat het wederom spelers zijn uit de Nederlandse amateurtop. Dat garandeert dus bijzonder mooi en goed tennis op het hoogste nationale niveau. Houdt als tennisliefhebber de 19e september dus vrij in de agenda en breng een bezoek aan de finaledag van het Open toernooi van tennisvereniging LTC Vathorst. Het tennispark van deze jongste Amersfoortse tennisvereniging ligt naast sportpark Olympus in Vathorst (Olympus 26). Tennisvereniging LTC Vathorst, met momenteel zo’n 600 leden, heeft absoluut nog ruimte voor nieuwe leden. Voor meer informatie zie de website van LTC Vathorst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie