Sterke seizoensstart korfballers MIA

8 september 2010 om 00:00 Sport
AMERSFOORT - De korfballers van MIA kwamen afgelopen zaterdag meer dan uitstekend uit de startblokken in hun eerste optreden in de nieuwe veldcompetitie 2010 -2011. In een sportieve wedstrijd boekten de Keistedelingen een ruime 9-24 overwinning op Blauw Zwart in Wierden.

De verwachtingen voor MIA zijn hoog gespannen. Na een teleurstellende tweede plaats afgelopen seizoen heeft de ploeg dit jaar alle zinnen gezet op het kampioenschap en een promotie naar de 2e klasse. Na een prima oefentraject met stevige trainingen, nieuwe selectierondes en wedstrijden tegen o.a. Sparta Nijkerk en RDZ Zeist volgde afgelopen zaterdag de eerste echte test tegen Blauw Zwart in Wierden. De wedstrijd opende scherp met twee doelpunten in de eerste minuut. Frank van der Wiel, na diverse uitstekende invalbeurten afgelopen jaar nu in de basis, rondde een strafworp succesvol af. Maar via een vrije bal van Blauw Zwart werd het direct 1-1. MIA pakte snel door met een schot van Eline van Ballegoijen. Daarna liet het scoren even op zich wachten maar door sterk verdedigen kon de ploeg rustig zoeken naar nieuwe kansen. Na circa 25 minuten toonde het scorebord een 2-8 stand. De eerste helft speelde MIA vervolgens gecontroleerd uit. De ploeg uit Amersfoort behield het speloverwicht en bij het rustsignaal was het 4-11. De tweede helft opende Marleen Ruitenbeek de score met een stevig afstandschot. Sowieso was zij de hele wedstrijd erg scherp, want met weinig kansen sierde ze haar verworven basisplaats op met maar liefst zes scores. Ondanks dat MIA de eerste tien minuten van de tweede helft moeizaam scoorde, bleef zij de bovenliggende partij. Na 12 minuten stond het 7-15. De thuisploeg leek zich erbij neer te leggen en maakte er een sportieve wedstrijd van. Ook de MIAnezen speelden vrijuit met een aantal prachtige scores met doorbraken, uitstappende rebounds, heerlijke afstandsschoten met een 9-24 eindstand tot gevolg. Doelpunten MIA: Marleen Ruitenbeek 6, Remco van Woudenberg 6, Eline van Ballegoijen 3, Hein Polinder 3, Frank van der Wiel 2, Sebastiaan Bannink, Karin Swart, Juliet Schoorlemmer en Anne Haan allen 1.