Nieuwland laat zich onnodig aftroeven

8 september 2010 om 00:00 Voetbal

Slecht speelden de pupillen van de nieuwe trainer Wim van ‘t Westeinde niet. Zij waren echter niet opgewassen tegen het spel van de Loosdrechters die het vooral van hun fysieke kracht moeten hebben en soms met grof spel hun tegenstanders intimideerden. ,,Fysiek kwamen we inderdaad tekort“, moest Nieuwland middenvelder Oscar Kommeren na afloop toegeven. ,,Maar dat was niet doorslaggevend.”

AMERSFOORT - Met een onnodige nederlaag (1-2) heeft Nieuwland zaterdag de nieuwe competitie geopend. Loosdrecht had aan twee sterke momenten in de tweede helft voldoende om de Amersfoorters een rot gevoel te bezorgen. door Balt Gmelig

Van ‘t Westeinde was ook niet blij met het harde optreden van Loosdrecht. ,,Maar het zal wel niet de enige ploeg in de tweede klasse zijn die zo speelt“, reageerde de oefenmeester.

De te coulante scheidsrechter Verhoef trad vooral in de eerste helft onvoldoende op om de overtredingen van de bezoekers een halt toe te roepen. Pas later in de wedstrijd begon hij met gele kaarten te strooien en dat was te laat om de weinige toeschouwers van een leuke wedstrijd te laten genieten. De arbiter deelde in de slotminuten ook nog een rode kaart uit aan Emile Warners (twee keer geel) maar daar had Nieuwland geen voordeel meer van. De tijd was tekort voor de thuisclub om de 1-2 achterstand te kunnen wegwerken.

In de eerste helft was het spel van Nieuwland niet slecht. De aanvallers van de thuisclub konden echter geen potten breken. Van Kommeren had dat ook geconstateerd. ,,Voorin ontbrak de daadkracht. Opgelegde kansen kregen wij ook niet. De opbouw ging wel aardig. Ik ben ook niet blij hoe wij gevoetbald hebben. Je moet wel kritisch blijven. “ Omdat ook Loosdrecht in de eerste 45 minuten geen potten kon breken, was de 0-0 ruststand niet zo verwonderlijk.

In de rust had Van ‘t Westeinde Marlon Gouverneur in de kleedkamer achter gelaten en Hossein Mezbanali in het veld gebracht. Die wissel leverde meteen na de pauze bijna de openingstreffer op. De invaller gaf de bal echter na een goede actie verkeerd af waardoor een mooie kans voor de thuisclub verloren ging.

Loosdrecht was in de 52e minuut wel succesvol. De ploeg kwam op voorsprong door een fraaie treffer van invaller Mitchel Frederick die Nieuwland doelman Joeri Epskamp met een stiftbal verraste: 0-1.

Drie minuten later was de stand al weer gelijk. Paul Kuijer kreeg de bal voor zijn voeten en haalde genadeloos uit: 1-1. Beide partijen namen geen genoegen met een remise en zochten de aanval op.

Na enkele door beide teams gemiste kansen viel de beslissende treffer. Paul van Huisstede kon vanaf een meter of 25 ongehinderd aanleggen: 1-2. Natuurlijk was Van ‘t Westeinde na de nederlaag teleurgesteld. ,,Maar als we blijven spelen zoals in de eerste helft, heb ik er alle vertrouwen in.”