Vijf leuke mannen in De Kamers

8 september 2010 om 00:00 Cultuur

VATHORST - In het theater van De Kamers kunnen bezoekers dit najaar vijf leuke mannen ontmoeten. Ze zijn jong, leuk om te zien en ontzettend grappig. En ieder van hen is met zijn solovoorstelling onderdeel van de serie ‘Vijf Vrolijke Voorstellingen’. Het podium is gereserveerd voor (veelal jong) theatertalent.

Vrijdag 1 oktober: Gijs Nillessen met ‘Voor de zekerheid’ (try-out)

Gijs Nillessen is cabaretier en stand-up comedian. Gijs is één van de comedians bij De Hyena’s. In 2007 wint hij het Griffioen Festival in Amsterdam en staat hij in de halve finale van het Leids Cabaret Festival. In oktober gaat zijn nieuwe programma ‘Voor de zekerheid’ in première. Gijs Nillessen komt met een sterk inhoudelijk programma. Hij laat zien dat hij in staat is om met een paar woorden de controversiële thema’s van onze tijd, van zijn commentaar te voorzien, zonder nadrukkelijk moralistisch te worden.

Zaterdag 9 oktober: Johan Goossens met ‘Maandag’ (try-out)

Innemend en snoeihard. Poëtisch en grof. Geëngageerd en wereldvreemd. Het is niet makkelijk om een programma van Johan Goossens te omschrijven. Hij won alle prijzen op het Groningse Cabaret Festival, als eerste in de geschiedenis. Nu, ouder en wijzer, probeert hij de realiteit onder ogen te zien. Het is tijd om volwassen te worden. Wakker te worden. Geen sprookjes voor het slapengaan, maar de keiharde realiteit. Het is wat het is. Of... niet soms?

Vrijdag 29 oktober: Patrick Nederkoorn met ‘De Aankondiging’

Amersfoorter Patrick Nederkoorn is theatermaker. Hij studeert met deze voorstelling af aan de Koningstheaterakademie in Den Bosch. Eerder studeerde hij af als politicoloog en religiewetenschapper. Zijn thesis over godslastering werd in 2009 bekroond met de bisschop Ernst Thesisprijs. Voor theaterfestival De Parade maakte hij in 2009 vijf korte luistervoorstellingen. Nu speelt hij een aantal try-outs van zijn solovoorstelling De Aankondiging.

Vrijdag 26 november: Max van den Burg met ‘Kladderadatsch!’

Max van den Burg weet met zijn uitbundige podiumpersoonlijkheid, hilarische conferences, imitaties, typeringen en het nodige absurdisme overtuigend duidelijk te maken waarom hij in 2008 de publieksprijs won op het Cameretten festival. In ‘Kladderadatsch!’ vraagt hij zich af wat erger is: de radicalisering van onze samenleving of de musicalisering ervan. Alles moet tegenwoordig ‘leuk’ zijn, maar waarom worden we dan steeds ontevredener en onverdraagzamer?

Vrijdag 10 december: Jurre Bussemaker met ‘Reizigers’

Vier eind twintigers hangen net iets te vaak bij elkaar, soms omdat ze goede vrienden zijn, maar vaak ook uit gewoonte. Al discussierend heffen zij hun nog maar net opgerichte bandje op; en uit verveling beginnen ze onderling liefdesrelaties. De vrienden laten hun dagen bepalen door toevalligheden. Wanneer een van hen overweegt het clubje vaarwel te zeggen, wordt het comfortabele gehang bij elkaar opeens wat ongemakkelijk. Jurre Bussemaker schrijft een reeks van korte scènes, die een eigenzinnige mengvorm van toneel en kleinkunst zijn.

Kaarten zijn te reserveren via www.dekamers.nl. De prijs is 13 euro per kaart of 55 euro voor een strippenkaart van alle vijf voorstellingen. Wie jonger is dan 16 jaar of een CJP heeft, krijgt korting.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie