Station ID en Darlene
Station ID en Darlene Frank van der Sluijs

Nieuwe Amersfoortse internet-radiostation 24Disco

14 december 2020 om 12:36 Lokaal Deel je nieuws

Sinds kort is er een nieuw Amersfoorts internet-radiostation ‘On Air’, namelijk 24Disco. Het nieuwe ambitieuze station heeft een duidelijke doelstelling. Niet om het grootste station te worden, maar wel om de beste te worden binnen de doelgroep.

Hoewel de zender nog maar kort in de lucht is zijn er wel al diverse grote namen binnengehaald. Zo worden er mixen gedraaid van Martin Boer, onder meer bekend van ‘2 Brothers On The 4th. Floor’ en het programma ‘Soul Sensations’ met Corné Klijn op NPO2. Een andere mixer is Marc Hartman die bekend is van zijn ‘APK-Mixen’ voor Radio 10. Ook Ruud Ruijter van ‘The Harlem Dance Club’ is van de partij en voor de mixen van de allernieuwste muziek is DJ Lenzz met ‘Lenzzie’s Nu Groove’ een belangrijke troef. En wat te denken van Casey’s Music Company bekend van ‘Somertijd’ van  Sven van Veen van Radio 10. Peter Duijkersloot, DJ en voormalig eigenaar van het Amsterdamse Rhythm Import, Mixer van KRO’s “And The Beat Goes On” en DJ van Flora Palace, verzorgt het programma ‘Back to the Future’.

Robin Clement verzorgt op maandagavond de ‘After Weekend Disco’, Vanaf januari 2021 komen er 2 nieuwe programma’s bij met o.a. DJ Terry Jam.

Oprichters Jeroen Sciaroni en Alex van der Sluijs zijn supertrots en blij met het enthousiasme waarmee de zender wordt ontvangen. “Van meet af aan zijn er lovende reacties en met zo’n enthousiast team kan het niet anders of de luistercijfers gaan flink groeien. Opvallend is de revival van deze muziek onder jongeren. Er is een flinke underground groep onder hen die in toenemende mate naar deze muziek luistert”.

Beiden Jeroen en Alex zijn van origine afkomstig uit Utrecht, maar inmiddels alweer geruime tijd woonachtig in Amersfoort. Vanuit de Utrechtse periode is er nog steeds een link met de roemrijke Utrechtse platenwinkel ‘Kareltje Disco Import’, Hoewel deze zaak al lang niet meer bestaat wordt de herinnering naar deze toonaangevende importzaak nog steeds op Facebook in leven gehoude. Van hieruit is het idee ontstaan om, naar voorbeeld  van de destijds toonaangevende importlijst ‘Kareltje 24Disco Dance Top 30’, op de zender van 24Disco een nieuw leven in te blazen. De chart, met de allernieuwste releases van disco-sound-tracks en is sinds enkele weken iedere zondag tussen 15:00 en 17:00 te beluisteren.

Station ID en Darlene
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie