Humanitasvrijwilligers
Humanitasvrijwilligers Joop Caljouw

Boeken voor Taalmaatjes van Humanitas

14 december 2020 om 12:18 Lokaal Deel je nieuws

 Humanitas-Eemland deelt boeken uit aan vrijwilligers en deelnemers Taalmaatjes. 

Het is een bijzonder jaar voor ons allemaal, maar zeker ook voor de deelnemers en vrijwilligers van Humanitas-Eemland, die aan Taalmaatjes deelnemen. Deelnemers van Taalmaatjes (afkomstig uit andere landen en andere culturen) hebben één keer per week contact met een vrijwilliger van Humanitas-Eemland om samen Nederlands te praten, waardoor hun Nederlandse taal verbeterd wordt en hun kennis van de gewoontes in Nederland. Humanitasbestuurslid Henriette Neuteboom: "In de Coronatijd zijn de fysieke één op één contacten voor sommige deelnemers en vrijwilligers wat lastiger. Met mooi weer kun je buiten afspreken en contact via telefoon en laptop is voor sommigen mogelijk. Maar het één op één fysieke contact blijft toch belangrijk. "

Daarom krijgen alle deelnemers en vrijwilligers van Taalmaatjes een boek van Humanitas-Eemland. De boeken worden gratis bezorgd door de Algemene Boekhandel in Amersfoort. We zijn daar heel blij mee. De boeken zijn bedoeld om iedereen een hart onder de riem te steken in deze Coronatijd, maar kunnen ook gebruikt worden als lesmateriaal.

Naast Taalmaatjes zijn de meer dan 250 enthousiaste vrijwilligers van Humanitas Eemland ook actief op andere thema’s als opvoeden en opgroeien (Home Start, Begeleide Omgangsregeling voor kinderen en gescheiden ouders, Scheidingshuis), eenzaamheid (Vriendschappelijk huisbezoek, Sociaal Maatjes, Verlies en Rouw) en Thuisadministratie.

===============================

De Algemene Boekhandel bezorgt gratis
Een van de bezorgde boeken
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie