Het Gastenhuis biedt een liefdevolle, huiselijke sfeer
Het Gastenhuis biedt een liefdevolle, huiselijke sfeer Marijn Scheeres

Prijswinnend woonzorgconcept voor mensen met dementie in Hoevelaken

10 december 2020 om 20:35 Sport Deel je nieuws

Goed nieuws voor mensen met dementie in Hoevelaken en omgeving: in het najaar van 2021 opent er een Gastenhuis in Woonpark Hoevelaken. 

Het Gastenhuis biedt in steeds meer gemeenten een liefdevol, kleinschalig thuis aan mensen met dementie. Huiselijk, open en midden in de maatschappij. Op 1 december riep Zorgkaart Nederland de organisatie uit tot een van de tien best gewaardeerde verpleeghuizen van 2020. 

GASTENHUIS HOEVELAKEN
De leiding van het Gastenhuis Hoevelaken komt in handen van een echtpaar met een gedegen achtergrond in de zorg. Zij komen zelf ook naast het huis wonen. Samen met een vast team zorgen zij voor een stevige verbinding met de buurt en voor persoonlijke zorg. Je zou kunnen zeggen dat er een beetje als één grote familie wordt samengeleefd. 

In het huis komen 20 appartementen, waarvan er twee geschikt zijn voor (echt)paren. Daarnaast beschikt het over een ruime huiskamer met open keuken, waarin dagelijks vers wordt gekookt, een sociëteit en een tuin. Het huis wordt gerealiseerd in Woonpark Hoevelaken, in de wijk ‘het erf’ die een gezellige, dorpse uitstraling krijgt. Je bent er verbonden met prachtige natuurgebieden maar staat ook binnen een paar minuten in het dorpscentrum van Hoevelaken. 

EEN UITGESPROKEN VISIE
Gastenhuis Hoevelaken wordt het 18e Gastenhuis in Nederland. Het concept is erg in trek omdat je in een Gastenhuis, ondanks je dementie en het feit dat je 24-uurs zorg nodig hebt, nog een zo normaal mogelijk leven kunt leiden. Een vertrouwd en professioneel team ondersteunt je daarbij. Je wordt er niet ‘opgenomen’, maar bent er gewoon bewoner én nieuwe buurvrouw of man voor de andere buurtbewoners. Ook familie en vrienden zijn altijd welkom en mogen blijven zolang ze willen. Net als thuis. 

WERKEN IN GASTENHUIS HOEVELAKEN? 
In de loop van april start de werving van het team van ca. 25 medewerkers: verpleegkundigen en verzorgenden IG, gastvrouwen en -heren, woonzorgbegeleiders, facilitair medewerkers en koks. Geïnteresseerden kunnen terecht op www.hetgastenhuis.nl/hoevelaken.   

WONEN IN GASTENHUIS HOEVELAKEN? 
De zorgkosten in Het Gastenhuis worden vergoed via het persoonsgebonden budget. Men dient dan te beschikken over een Wlz-indicatie 4, 5 of 7. Daarnaast betaalt men woonkosten. Deze woonkosten zijn betaalbaar voor mensen met een gemiddeld (pensioen)inkomen. Het Gastenhuis werkt volgens het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. 

Meer weten? www.hetgastenhuis.nl

Impressie van Het Gastenhuis Hoevelaken
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie