Eindelijk 21 maart!

21 maart 2018 om 11:15 Lokaal/Column

Uw stukkiesschrijver heeft het compleet gehad met die Amersfoortse gemeenteraadsverkiezingen. Ben helemaal klaar met die overdosis aan informatie. Als jullie nou nog niet weten dat die Kees Kraanen Kop bij de VVD hoort dan hebben jullie al die maanden onder een Amersfoortse kei gelegen. Als jullie nog niet weten dat die jonge aanstormende krullenbol, die 'Poster boy' van D66, Tyas Bijlholt heet dan hebben jullie al die maanden een diepe winterslaap gehouden. Als jullie nou nog niet weten dat 'Duo Penotti', Grace Tanamal/Fleur Imming, hun PvdA naar grote hoogte stuwen dan zijn jullie analfabeet, zodoende niet in staat ook maar een krant te lezen. Als Tahsin Bülbül vindt dat parkeerwachten een oogje moeten dichtknijpen bij foutparkeerders tijdens moskeebezoek en hij de wind van voren krijgt van andere politieke partijen dan hebben jullie alle commotie in het nieuws gemist rond dit kandidaat-raadslid van Denk.

Elke dag stukken in de kranten, elke dag weer een paar lijsttrekkers aan het woord, elke dag weer dezelfde clichés, wijsheden, citaten en uitspraken over veiligheid, te weinig huurwoningen, duurzaamheid, diversiteit, cultuur, verkeer, verbouwen stadhuis, westelijke rondweg, coffeeshops, onderwijs, zonnepanelen, windmolens, milieu en nog véél meer waar alle (kandidaat) raadsleden zeer betrokken over hebben gedebatteerd.

Tijdens een debat met elf vrouwelijke toekomstige raadsleden kon uw stukkiesschrijver er haast niet tussenkomen. Het zweet brak hem aan alle kanten uit toen er een paar opstandige vrouwelijke toehoorders begonnen te protesteren omdat ik 'zomaar inbrak' tijdens de discussie. Ben hals over kop samen met cameraman Peter Havens de espressobar in de bibliotheek van het Eemhuis uit gevlucht anders was ik verbaal gelyncht afgelopen zondagmiddag. Geef je de dames een minuut spreektijd, gaan ze er steevast dik een minuut overheen.

Astrid Janssen (GL) wilde het interview graag overdoen, smokkelde toen weer twee minuten. De VVD-dames, Elise van Plateringen/Hanneke Lap wilden het ook graag overdoen. Ze hadden het idee dat ze tijdens het gesprekje de verkeerde kant opkeken zodat het net leek of ze ongeïnteresseerd overkwamen. Simone Kennedy-Doornbos stond aanvankelijk niet op de lijst in verband met de zondagsrust, kon echter na overleg thuis wel effe gemist worden, discussieerde er vol overgave ontspannen op los om haar ChristenUnie stevig op de politieke kaart te zetten. Als deze dames straks worden gekozen in de gemeenteraad dan kunnen de heren raadsleden hun borst natmaken want deze 'powervrouwen' laten zich niet afbluffen of de mond snoeren. Wat was uw stukkiesschrijver blij toen ie buiten stond na dit spraakmakende middagje waar hij zomaar aan de groene thee met eigengebakken koekjes had gezeten.

Alle veertien partijen heel veel succes op 21 maart en mochten jullie worden gekozen dan wel doen wat jullie allemaal tijdens de verkiezingscampagnes hebben beloofd, hè!

Joop de Keijzer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie