Afbeelding
Rinus van Denderen

Proef Amersfoort komt terug op nieuwe locatie

20 maart 2018 om 13:04 Uit-cultuur/nieuws

AMERSFOORT Meer ruimte, meer zitplekken en een open, eigentijdse uitstraling. Dat is wat bezoekers volgens organisator Timo Braeken op het vernieuwde Proef Amersfoort van 9 tot en met 13 mei (rond Hemelvaartsdag) kunnen verwachten. De Oliemolenhof in De Nieuwe Stad is de nieuwe locatie.

Het evenement is deels aangepast aan de nieuwe locatie, maar de crux blijft culinair genieten en ontmoeten. De deelnemende regionale restaurateurs hebben zeer diverse keukens en zijn vijf dagen lang gastheer voor de stad.

„Op de Oliemolenhof is er meer bewegingsruimte en kunnen we meer openheid creëren", vertelt Braeken. De tekeningen uitvouwend, wijst hij op het centrale gedeelte met daarin een half overdekt café. De deelnemende restaurateurs bevinden zich daar omheen. Op het inmiddels verharde terrein krijgen zij hun eigen paviljoen. Ook daar zal meer ruimte zijn dan vroeger op de Hof."

NIEUWE STAD Proef Amersfoort maakte naam op de Hof: „Het was en blijft een unieke locatie in het historische centrum. We moesten er weg. Na 21 jaar was er ineens geen plek meer. Alles is daarover gezegd. We hebben gezocht naar nieuwe wegen. En dat werd De Nieuwe Stad waar we in de aangrenzende Prodentfabriek al eerder een Winterproef organiseerden. De Oliemolenhof is gekozen als locatie om zijn ruimte en openheid. We wilden Proef zo dicht mogelijk bij het stadshart houden, want Proef is van Amersfoort en omgekeerd. We gaan er met deze keuze vanuit dat de fijnproevers ons weer weten te vinden", aldus Braeken.

VERVOLG Stichting Proef Amersfoort hoorde in 2016 dat het festival niet meer welkom was op de Hof vanwege de komst van andere publieksevenementen en de verplaatsingsbeperking van de wekelijkse markt. Timo Braeken en hoofdsponsor Lomans kondigde hierop tijdens de afscheidseditie in de oude Prodentfabriek in 2017 aan om Proef een nieuw én vertrouwd vervolg te geven. De vergunning voor Proef Amersfoort in De
Nieuwe Stad wordt uiterlijk begin april verwacht.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie