Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Hulporganisaties starten actie voor ouderen in Amersfoort

10 december 2020 om 19:55 Maatschappelijk

AMERSFOORT Corona maakt dat we een bijzonder jaar beleven. Veel activiteiten zijn door de beperkingen weggevallen. Voor oudere inwoners is het in deze wintermaanden extra lastig. Daarom stak een aantal hulporganisaties de hoofden bij elkaar en organiseerde een hart onder de riem-actie voor 70-plussers in Amersfoort.

Het initiatief voor deze actie komt van Indebuurt033, de Diaconie Protestantse Gemeente Amersfoort en Buurtkamer Binnenstad, maar wordt inmiddels breed gedragen. Ook de gemeente Amersfoort ondersteunt de actie met een financiële bijdrage voor de attentietasjes. Burgemeester Lucas Bolsius bood donderdag het eerste tasje aan bij een inwoner van Amersfoort. 

Een team van vrijwilligers gaat de komende maanden langs de deuren bij vierduizend Amersfoortse 70-plussers. Zij bellen aan met de vraag: hoe gaat het met u? En bieden een attentietasje met daarin een bordspel, wat lekkers en informatie over hulp en activiteiten in de wijk. Dit doen zij met inachtneming van de coronarichtlijnen. Ook vragen ze of ze nog hulp nodig hebben. Hiermee willen zij mensen een hart onder de riem steken en hulpvragen signaleren en opvangen.

De actie loopt vanaf 10 december tot naar verwachting medio februari. De vrijwilligers worden stadsbreed ingezet vanuit vrijwilligersorganisaties. Met dank aan de samenwerking en inzet van één samen één, de medewerking van buurtbestuur, sociale gasten, straatambassadeurs, Wijkteam, moeders van de buitenkast en scholen.

De vrijwilligers van de Hart onder de Riem-actie kunnen niet alle inwoners van 70+ bezoeken. Amersfoortse 70-plussers die er bezwaar tegen hebben dat er eventueel bij hen aangebeld wordt, kunnen dit op werkdagen doorgeven aan Indebuurt033, tel. 033-2048677.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie