Geen woningbouw maar wel criminaliteit in park Schothorst?

10 december 2020 om 11:37 Lokaal Deel je nieuws

Het moet gezegd: Het is gelukkig momenteel min of meer rustig en hopen dat het de komende tijd ook zo blijft. Al langere tijd vindt er regelmatig overlast / criminaliteit plaats in park Schothorst in Amersfoort. Niet alleen in de nabijheid van de skatebaan met name de skatekuil maar ook van de rozentuin. Ook vinden wel samenscholingen plaats aan de waterkant in de omgeving van Boekendaal en Boelenstein in de wijk Schothorst. Naar aanleiding van wederom overlast in de nachtelijke uren van vrijdag  27 november op zaterdag 28 november, werd op de “WhatsApp-groep ABC buurtpreventie in Schothorst Noord”, onderstaande melding / oproep gedaan:

?< TER INFO:

Goedemorgen,

Vannacht was het weer feest in het park.
Vuurwerk en schreeuwende jongeren. 
Rond 1 uur was de brandweer ter plaatse voor een in brand staande scooter in de skatekuil. 

Om een uur of 2 knalde er nog een scooter vol op het paaltje bij de brug. 
Waarvoor politie en ambulance werden opgeroepen. 

Ik heb net contact gehad met de wijkagent en hij vraagt ons  direct te bellen bij geluidsoverlast en/of vuurwerk.

Je kunt bellen naar 0900-8844.>

Een goed en belangrijk initiatief!!!! De politie werd al eens eerder geïnformeerd over voorvallen in het park, en een oproep / melding gedaan op dezelfde WhatsApp-groep.

Echte verbetering in de overlast / criminaliteit ontstond niet.  De politie ontvangt kennelijk (te) weinig meldingen om daartegen op te kunnen treden. En zie nu weer de recente voorvallen. De indruk bestaat dat niet alle buurtgenoten - uitzonderingen daargelaten - van de ABC straten en omgeving zich er echt druk om maken en er alleen maar gelaten onder zijn. De reden waarom laat zich raden? Wel ontstond er behoorlijke ophef en verzet tegen woningbouwplannen in datzelfde park op het terrein van de oude Schothorstboerderij. Vandaar ook de kop “Geen woningbouw maar wel criminalteit in park Schothorst?” boven dit artikel. 

Wat zou het fijn zijn als alle buurtgenoten waaronder ook de tegenstanders van de woningbouwplannen zich inzetten voor het indammen van de overlast / criminaliteit in het mooie park en omgeving. 

Melden, melden, melden is dan ook het motto!!!!! De politie kan er dan niet omheen en zal er (hoge) prioriteit aan moeten geven. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie