Afbeelding
BDUmedia

School houdt leerlingen thuis na grote hoeveelheid corona-besmettingen

9 december 2020 om 10:34 Corona

AMERSFOORT Bij het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt (JVO) is opnieuw een klas hard getroffen door het coronavirus. Vanwege een plotselinge toename van het aantal besmette leerlingen in klas 6 is besloten alle lessen van hen tot aan de kerstvakantie online te geven. 

door Jeroen van der Veer

Dit besluit is genomen na een afweging die de school samen met de GGD maakten en is volgens het JVO de enige manier om verdere toename van de besmettingen tegen te gaan. Ditzelfde gebeurt met klas 4, die al sinds afgelopen maandag online lessen volgt. 

,,Sommige leerlingen uit klas 4 zijn voor het afgelopen weekend besmet geraakt en omdat ze nu allemaal thuiszitten en elkaar niet meer kunnen besmetten, zou het virus in vijf tot tien dagen moeten uitdoven”, laat de school via een brief aan de ouders weten. ,,We wachten af hoe dat zich verder ontwikkelt. Een besluit of klas 4 na komend weekend weer fysiek naar school kan, nemen we aan het eind van deze week.”

In overleg met de GGD is besloten dat klas 1, 2, 3 en 5 en in de Parnassosklas wel les krijgen op school. Daar zijn volgens de school ‘nauwelijks tot geen besmettingen’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie