‘Da Luca Amersfoort bestaat 35 jaar’

8 december 2020 om 15:18 Lokaal Deel je nieuws

Da Luca in Amersfoort bestaat 16 december 2020 35 jaar. Het restaurant van Christa en Luca Gobbo gelegen aan de Bloemendalsestraat 25 viert het helaas niet groots vanwege de coronamaatregelen: “We hadden het leuk gevonden om een receptie te geven maar met corona gaat dat helaas niet”.

35 jaar geleden streken Christa en Luca neer in de Bloemendalsestraat om hun droom uit te laten komen: een eigen zaak beginnen. Ze leerde elkaar kennen in het dorp van Luca, aan de kust bij Venetië waar Christa op vakantie was met haar zus. Eenmaal thuis stond Luca niet veel later voor de deur. Nadat hij jaren in andere pizzeria’s had gewerkt, vonden ze het tijd om iets voor zichzelf te beginnen in Amersfoort.  

Da Luca heeft over de jaren meerdere veranderingen doorgemaakt: van het levendige uitgaansleven waarbij mensen Da Luca bollen op de stoep aten naar afhaalcentrum met pizza’s en patat. Tegenwoordig is Da Luca het Italiaanse restaurant met de huiskamersfeer waar simpele Italiaanse gerechten voorop staan. Alleen een pandemie hadden ze nog niet meegemaakt: “We hebben in de afgelopen 35 jaar veel gezien maar dit niet. We maken er het beste van. Op het moment zijn we vier dagen open voor afhalen en dat gaat prima. Niet zoals voorheen, maar we houden ons hoofd boven water”, zegt Christa Gobbo.

Stoppen? Daar droomt Luca al stiekem van: “Als het aan mij ligt stoppen we er vandaag al mee. Dan kan ik sleutelen aan mijn Vespa’s en brommers. Helaas denkt mijn vrouw er anders over dus we blijven nog wel de komende jaren bestaan”.

Da Luca in Amersfoort staat al jaren bekend als het Italiaanse restaurant waar je de beste pizza kunt halen in de omgeving Amersfoort. Zo stonden ze vorig jaar hoog op het ‘beste pizza’s in Amersfoort’-lijstje van Indebuurt Amersfoort, gekozen door Amersfoorters (https://bit.ly/37JuW0u). Naast pizza’s en pasta’s komen de meeste mensen ook voor de huiskamersfeer en eigenzinnigheid van Luca Gobbo. Zoals hij in een interview op het eerdergenoemde platform zei: “Als ik in Venetië ben denk ik alleen maar: wat een domme boot” - Luca Gobbo (Indebuurt Amersfoort: https://bit.ly/3gr0Wdy). Ondanks de aanhoudende coronamaatregelen is Da Luca nogsteeds open en hopen ze – nou ja, Christa dan - de komende jaren nog open te blijven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie