Oproep aan jongeren: ga werken bij een stembureau!

2 december 2020 om 18:36 Lokaal Deel je nieuws

Politieke jongerenorganisaties in Utrecht doen een oproep aan alle jongeren om zich op te geven als vrijwilliger bij de stembureaus voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021. Aanleiding voor deze oproep is het feit dat ouderen, die meestal assisteren bij stembureaus, hier een risico lopen besmet te raken met het coronavirus. Door deze taak aankomend jaar over te dragen aan jongeren, hopen de politieke jongerenorganisaties de kwetsbare groepen in de samenleving te kunnen beschermen.

“We vinden het heel belangrijk dat kwetsbare groepen in de samenleving worden beschermd en als jongeren dragen we daar graag aan bij.”, vertelt Nyna Visser, voorzitter van de Jonge Democraten Utrecht en initiatiefneemster van het plan. Doorgaans wordt het werk bij stembureaus verricht door ouderen en gepensioneerden. Maar omdat deze groepen een extra groot risico lopen om besmet te raken, zou het onverantwoord zijn om hen dat werk aankomend jaar te laten doen, aldus de politieke jongeren in Utrecht. 

“We hopen daarom dat jongeren zich op zullen geven om te werken bij de stembureaus”, laat Nander Bras, voorzitter van het CDJA Utrecht, weten. Zij hebben een kleinere kans om besmet te raken en worden over het algemeen minder ziek door het virus. De politieke jongerenorganisaties zien dit daarnaast als een uitgesproken kans voor jongeren om zich in te zetten voor politiek en samenleving, en op een leuke manier kennis te maken met de democratie. “En je kunt er ook nog een centje mee bijverdienen!”, aldus Robbert Verheul, voorzitter van de JOVD te Utrecht. 

Aanmelden in de gemeente Utrecht kan via de volgende link: https://www.utrecht.nl/bestuur-en-organisatie/verkiezingen/ 

Jonge Democraten Utrecht

Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie 

Jonge Socialisten

DWARS

Christen Democratisch Jongeren Appèl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie