Bij de zoektocht naar een nieuwe locatie vielen de verloskundigen voor de sfeer van De Nieuwe Stad. 'Er hangt een fijne vibe hier.''
Bij de zoektocht naar een nieuwe locatie vielen de verloskundigen voor de sfeer van De Nieuwe Stad. 'Er hangt een fijne vibe hier.'' Verloskundigen Viandenstraat
Advertorial

Verloskundigen in De Nieuwe Stad: ‘Onze bereikbaarheid wordt vergroot’

2 december 2020 om 15:15 Zakelijk

AMERSFOORT Het team van Verloskundigen Viandenstraat sluit 2020 af met een nieuw begin. In De Nieuwe Stad openen zij een tweede vestiging om nog meer Amersfoortse vrouwen te kunnen ondersteunen.

Marijke Leijser – Coopman, Winnie van Nimwegen en Hanneke den Uijl staan met z’n drieën aan het roer van, naar eigen zeggen, ‘Amersfoorts oudste verloskundigenpraktijk’. ,,Laatst heb ik dat uitgezocht omdat we dachten dat we een jubileum hadden. Blijkt dat er in het gemeentearchief stukken uit 1946 terug te vinden zijn waar Verloskundigen Viandenstraat in voorkomt”, vertelt Hanneke trots. De Viandenstraat heeft zich inmiddels bewezen als de perfecte locatie voor de praktijk. Winnie: ,,We zitten daar al zo lang. Ik denk dat iedere verloskundige bij ons het belangrijk vindt dat gezellige, stadse gevoel over te brengen naar iedereen die langskomt. We krijgen vaak complimenten over de huiselijke sfeer. Ondanks dat we met z’n zessen in de praktijk werken, willen we dat het heel kleinschalig voelt.” 

Op deze manier zijn we toegankelijker voor inwoners uit een ander deel van Amersfoort

Met de komst van de nieuwe vestiging verandert er niets aan de bestaande praktijk. Er komt gewoon nog een locatie bij waar zwangere vrouwen terecht kunnen. De drie verloskundigen vallen in de zoektocht naar een nieuw pand voor de sfeer in De Nieuwe Stad. ,, Dit stukje hoort echt bij de stad, net als de Viandenstraat”, vertelt Marijke. Winnie vult aan: ,,Het is ook bedoeld om onze bereikbaarheid uit te breiden, op deze manier zijn we toegankelijker voor inwoners uit een ander deel van Amersfoort.”

De knusse ruimte aan de Oude Fabrieksstraat 4A wordt in eerste instantie voor twee doeleinden gebruikt. Voor een spreekuur op zaterdag en het wordt de uitvalsbasis voor Centering Pregnancy-bijeenkomsten. Tien bijeenkomsten die stilstaan bij alles wat er bij een zwangerschap komt kijken. ,,Dingen als veranderingen in je lichaam, maar ook hoe het is om zwanger te zijn. Één van de bijeenkomsten is ook speciaal voor partners en dan is er nog de babybijeenkomst”, legt Marijke uit. Die tiende en laatste bijeenkomst vindt plaats als alle stellen ouders zijn geworden. Winnie: ,,We wachten dan tot iedereen is bevallen en al een eindje op weg is. Dan heb je er het meest aan.” 

Wat ook niet verandert, is het vertrouwde eerste gevoel wanneer je de praktijk belt en Jolijn of Esther opneemt. Zij kijken met iedereen die belt naar de mogelijkheden voor een intake. Als je eenmaal bent gestart, staan de verloskundigen dag en nacht voor je klaar. Winnie: ,,We hebben een 06-nummer voor spoed. Jij bepaalt wat je spoed vindt of wanneer je ongerust bent, dat is een laagdrempelige manier om ons te benaderen.” Na de intake zorgt het team ervoor dat de cliënt alle gezichten leert kennen. Met de zes verloskundigen is er ook geen sprake van vakantiewaarnemingen, dus zo staat er nooit een onbekend gezicht aan je bed als het moment daar is. Marijke: ,,Aan de ene kant werken we heel solistisch, want tijdens een bevalling heb je alleen oog voor die gebeurtenis. Aan de andere kant houden we elkaar continu van alles op de hoogte. We zijn een hecht team en dat werkt fijn.”

Meer informatie: www.verloskundigenviandenstraat.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie