Vanwege de coronamaatregelen ziet de maand december er dit jaar anders uit, ook in het Eemhuis.
Vanwege de coronamaatregelen ziet de maand december er dit jaar anders uit, ook in het Eemhuis. Het Eemhuis

Kerst in het Eemhuis: beetje anders, maar genoeg te doen

6 december 2020 om 07:30 Activiteiten

AMERSFOORT December is traditioneel een maand vol gezelligheid en komen familie en vrienden bij elkaar om samen te eten en te genieten. Dit jaar is het anders. Vanwege het coronavirus houden we het allemaal wat kleiner, ook in het Eemhuis.

Dit jaar niet meezingen met het Megakerstmidwinterkoor of samen luisteren naar een kerstverhaal, voorgelezen door een medewerker van de bibliotheek. Daarom de tip vanuit het Eemhuis voor de kerstvakantie: geniet thuis en luister naar mooie muziek, lees een goed boek of ga creatief aan de slag, speel samen een spelletje of ga lekker uitgebreid koken. Toch de deur uit? Bezoek dan de expositie This is America in Kunsthal KAdE. Of maak iemand blij met één van de speciale decemberacties in het Eemhuis.

PERSOONLIJKE KERSTBOODSCHAP Het Eemhuis is in december wel open (met uitzondering van de feestdagen) en er wordt niet helemaal voorbijgegaan aan het kerstgevoel. Ook dit jaar kunnen bezoekers weer een kerstboodschap achterlaten voor in de grote kerstboom in de hal.

Het afgelopen jaar stond grotendeels in het teken van het coronavirus en dit kan een extra reden zijn om iemand een hart onder de riem te steken of te bedanken met een kerstboodschap. Zo betekende het coronavirus voor sommige mensen dat ze meer tijd alleen doorbrachten, dat ze zonder werk kwamen te zitten of dat het moeilijk werd om een eigen restaurant of koffietentje draaiende te houden.

Dit artikel wordt u aangeboden door Bibliotheek Eemland.

Daarnaast kwamen mensen in actie om anderen te helpen. En dan zijn er nog de harde werkers in de zorg en andere sectoren. Iedereen kent wel iemand die een kerstboodschap verdient. De persoonlijke kerstboodschap kan ingeleverd worden bij de balie van de bibliotheek in het Eemhuis. De bibliotheekmedewerkers zorgen ervoor dat ze een plekje in de kerstboom krijgen. Daarnaast kunnen de mooiste boodschappen gedeeld worden op de digitale schermen en de Facebookpagina van het Eemhuis.

SELFIE MET FOUTE KERSTTRUI Naast de mooie actie om een persoonlijke kerstboodschap achter te laten, is er ook een meer luchtige uitdaging. De zogenaamde ‘foute kersttrui’ is de laatste jaren een begrip geworden en daarom de oproep: trek je foute kersttrui aan, maak een selfie en zet je foto online. Iedereen die een selfie in foute kersttrui plaatst op Facebook en het Eemhuis tagt, krijgt een gratis kop warme chocomel bij KAdEcafé TakeAway. Deze actie loopt van 12 t/m 19 december. Iedere deelnemer krijgt persoonlijk bericht wanneer de warme chocomel kan worden afgehaald.

GITAARLES CADEAU Scholen in de Kunst heeft voor december ook nog een bijzondere actie. Wat is er mooier dan iemand een muziekinstrument te laten ontdekken of om zelf de gitaar te leren bespelen? Daarom is er nu de decemberactie van vijf gitaarlessen voor het speciale tarief van 30 euro.
Geen online les achter een beeldscherm, maar les van een echte gitaardocent in het Eemhuis. Er kan gekozen worden uit: vijf lessen akoestische gitaar, vijf lessen elektrische gitaar of vijf lessen basgitaar.

In de minicursus leer je de basisbeginselen van gitaarspelen, kan ervaren worden hoe waardevol het is om wekelijks les te hebben en wordt er gekeken of de gitaar echt bij je past. De lessen worden in overleg gepland in het Eemhuis (of op één van de locaties van Scholen in de Kunst in Vathorst of Hoogland). Een leuk cadeau voor Sinterklaas of kerst maar ook gewoon voor jezelf! Deze actie loopt t/m 31 december 2020. De lessen worden gegeven vóór 16 juli 2021. Kijk voor meer informatie op: www.scholenindekunst.nl.

GRATIS BIBLIOTHEEKABONNEMENT Bibliotheek Eemland komt met een mooie actie in december. Iedereen die in deze maand lid wordt van de Bibliotheek, mag gratis een abonnement weggeven aan iemand anders. Als cadeau voor een vriend of vriendin, familielid of om iemand te bedanken, aan te moedigen of andere mooie reden. Kijk voor meer informatie op: www.bibliotheekeemland.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie