Afbeelding
zsilt.nl

Amersfoorste Zsilt op shortlist KVK Innovatie Top 100

26 november 2020 om 15:45 Zakelijk

AMERSFOORT Er staan dit jaar elf bedrijven uit de provincie Utrecht in de KVK Innovatie Top 100 en Zsilt uit Amersfoort is er één van. Het bedrijf maakt gerecycled strandspeelgoed.

Noord-Holland is met 21 bedrijven het best vertegenwoordigd in deze vijftiende editie, gevolgd door Noord-Brabant met zeventien en Zuid-Holland met zestien bedrijven. Na de ICT-sector (achttien innovaties) zijn de meeste innovaties afkomstig uit de sector food en agro (zestien) en de creatieve industrie (vijftien).

Op donderdag 21 januari 2021 maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de KVK Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf de nummer 1 positie van PHYSEE uit Delft overneemt en zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen.

Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden. ,,De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het Nederlandse mkb in staat is.” Uit recent onderzoek dat de Kamer van Koophandel heeft verricht onder de ondernemers uit veertien eerdere edities blijkt dat ‘voor meer dan driekwart van de ondernemers geldt dat de destijds voorgedragen innovatie nog steeds onderdeel is van de bedrijfsstrategie.’ Ook geeft driekwart van de ondernemers aan dat door de innovatie de concurrentiepositie is toegenomen en dat de omzet is gestegen.

Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit bijna 400 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse KVK Innovatie Top 100. Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie