Afbeelding
Pixabay

Kids uit Amersfoort kunnen Sinterklaas toch ontmoeten tijdens een ‘drive-in-tocht’

24 november 2020 om 16:02 Evenementen

AMERSFOORT Goed nieuws voor de kinderen uit Amersfoort; er gaat toch een soort van Sinterklaas-intocht komen. Bij de brouwerij Rock City wordt een drive-intocht georganiseerd, waardoor kinderen Sinterklaas even kunnen ontmoeten. 

door Jeroen van der Veer

Door het corona-virus konden duizenden kinderen helaas niet fysiek naar de intocht en moest alles digitaal. Toch hebben ze bij Rock City iets bedacht waardoor kinderen de goedheiligman wél kunnen zien en spreken. De brouwerij had haar opslagloods tijdens deze tweede intelligente lock-down al omgetoverd tot een heuse drive-thru en samen met buurman UnderDock bedachten de mannen een plan die nu tot uitvoering komt. 

In het weekend van 28 en 29 november kunnen ouders met hun auto én natuurlijk hun kinderen naar de drive-in-tocht komen. Deze is volledig corona-proof en ouders moeten in het voertuig blijven, terwijl de kids persoonlijk ontvangen worden door Sinterklaas en vele pieten. 

,,Als je van tevoren het kenteken en de namen van de kids doorgeeft via de site (klik hier), worden ze zelfs persoonlijk toegesproken door Sinterklaas”, aldus de initiatiefnemers van Rock City. ,,Zo wordt het wel heel echt voor de kinderen.”

De kids krijgen van de Pieten een rondleiding door de brouwerij die speciaal voor dit evenement helemaal is omgetoverd tot een pepernoten- en chocoladeletterfabriek. Tijdens de rondleiding worden zij verwend met een blikje strooigoed en chocolademelk rechtstreeks uit de ketels van de fabriek. Daarna worden de kids door de Pieten weer teruggebracht naar de auto’s van hun wachtende ouders. 

,,Ook voor de ouders is er genoeg te doen”, duidt de organisatie. ,,Ouders kunnen tijdens het wachten genieten van een kopje koffie, thee of gluhwein. Daarnaast heeft Rock City een speciaal drive-in-tocht menu samengesteld voor ouder en kind, dat zo kan worden meegenomen en thuis alleen nog even in de oven moet worden opgewarmd.”

Het evenement is op zaterdag en zondag van13.00 uur tot 17.00 uur en gratis toegankelijk. Om alles in goede banen te leiden en het evenement volledig corona-proof te laten verlopen, zijn er tijdsloten aangemaakt om de drukte een beetje te spreiden. Via de website https://driveintochtamersfoort.nl kan men aangeven in welk tijdslot ze willen langskomen. Wees snel, want vol = vol.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie