Afbeelding
FotoVanDenderen
Column

Vrolijk worden

25 november 2020 om 11:00 Column

Soms lees je in de krant berichtjes of reacties waar je blij van wordt, die je doen glimlachen. Humor en ludieke initiatieven van Amersfoortse creatievelingen uit allerlei bedrijfstakken in deze akelige tijden houden uw stukkiesschrijver, tevens bijna twee keer in het donker van de trap gevallen, op de been.

Bijvoorbeeld uit zeer betrouwbare bron vernomen dat sportwethouder Hans Buijtelaar zo blij was als een hond met zes….! toen bleek dat Amersfoort de sportiefste stad van Nederland was geworden. Het gerucht gaat dat hij als tegenprestatie in gele zwembroek samen met sportpresentator Jeroen Stomphorst (paarse zwembroek) maandag 30 november in sportcomplex Amerena de sportquiz gaat presenteren. Carla, echtgenote van Hans, gaat de hele avond Netflixen, mevrouw Stomphorst vlucht die avond met de kinderen naar een goede vriendin. Deze quiz komt in plaats van het jaarlijkse sportgala dat helaas wegens dat ellendige virus is geschrapt.

Vrolijk word ik van een horecaondernemer als Dirk-Jan Stip van Coffee Corazon/Corazon Bakery die onverwoestbaar doorgaat in deze coronacrisis, zich niet ongerust maakt, met of zonder haarnetje onverstoorbaar blijft ondernemen in onze Amersfoortse Krommestraat.

Of neem topchef Barry Hamstra van restaurant Tollius die een pop-up restaurant bedacht met overnachting in Leerhotel Het Klooster aan de Daam Fockemalaan. Vrolijk worden van installatiebedrijf Lomans met zijn coronaproof Sinterklaas vieren aan de Astronaut wat zorgt voor veel blije kindergezichtjes. Neem het optreden van Sylvia Krebber en René Slotboom met hun succesvolle textielactie, inzameling van jassen, slaapzakken, rugzakken en binnenkort ook speelgoed.

Restaurants zoals De Noot dat zalige kerstdiners gaat samenstellen of theaterkeuken/café Trek (Flint) met zijn viergangendiner dat u vlak voor kerst kunt afhalen. Bij het zien van de menukaart loopt het water je in de mond. Werd vrolijk van het aan huisbezorgde weekmenu van Jeff’s Food & Drinks. Al twee dagen smullen van Koreaanse steak tartaar, zuurkool, parelhoenbout en cheesecake, bezorgd door weer een vrolijke jongeman op elektrische fiets.

Blij kunnen ze mij maken met plaatjes van prachtig verlichte kerstbomen of horecaman Maicel van den Heuvel die schitterende kerstversiering ophangt bij zijn café Lapart op de Hof. Meeblèren met gouwe ouwe nummers op NPO Radio 5 bij de Evergreen top 1000, werkt helend in deze loodzware periode. De overhandiging van een cheque van 320 euro aan de voedselbank door fietsboot Eemlijn kun je uitermate vrolijk van worden. Maar ook de soms kruidige culinaire hoogstandjes van mevrouw De Keijzer zorgen voor hilarische momenten. Vooral de gerechten die het darmkanaal flink activeren (flatulentie). Zo heeft volgens mijn altijd vrolijke wederhelft ieder spruitje zijn geluidje, ieder erwtje zijn concertje en ieder boontje zijn hoge of lage toontje!

Joop de Keijzer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie