Afbeelding
Ewerdt Heideman
VIDEO

Amersfoort Jazz 2020 gaat digitaal van start

20 november 2020 om 17:10 Evenementen

AMERSFOORT ,,Dit is een bijzonder jaar, kan ik je wel vertellen’’, vertelt Alexander Beets, organisatie directeur Jazz Amersfoort. We zouden natuurlijk een mooi buitenfestival organiseren. Alles was al gereed. Er zouden 40 landen hierheen komen en tal van internationale artiesten.’’ Dat kon niet doorgaan, maar dat betekent niet dat hele jazzfestival werd afgeblazen. ,,Wij zijn er voor de muzikant. We willen hen een podium bieden.”  Het festival vindt doorgang in een ‘live’ vorm. Het publiek kan via een streamer, vanuit huis, het Jazzfestival volgen. 

,,We hebben een breed programma, maar daardoor kun je heel goed je eigen programma opstellen.’’ Het volledige interview is te zien in de video. 

Het Jazzfestival vindt plaats voor de 42e keer op een rij. Deze editie zijn er 19 concerten op twee locaties. Vanuit theater De Lieve Vrouw en De Observant worden vrijdag- en zaterdagavond aansluitend drie concerten van elk 75 minuten gestreamd, waaruit de kijker in het comfort van zijn eigen huis kan kiezen. De line-up is te bekijken via de website. 

Een derde stream betreft de gesprekstafel vanuit het online Amersfoort Jazz Café. De uitzendingen worden gepresenteerd door Izaline Calister en SaraLee Vos, het Sublime-duo Bart Wirtz en Rolf Delfos, gesprekken en interviews met betrokkenen en gasten; er wordt geschakeld met de zalen en het buitenland; er worden clips uit de Amersfoort Jazz archieven vertoond, ook ‘Blije Geluiden’ is aanwezig en de boel wordt opgeluisterd door DJ Maestro. Op zondag interviewt de jongste reporter van Nederland de Artist in Residence.

Video en foto’s door cameraman Ewerdt Heideman in samenwerking met Smulders Audiovisueel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie