Afbeelding
Pixybay

Meepraten over de impact van corona in Amersfoort tijdens de Stadsdialogen

19 november 2020 om 12:38 Corona

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort gaat de Stadsdialogen -juist in deze moeilijke tijd- weer oppakken. De gesprekken gaan weliswaar digitaal, maar heeft als doel mensen met elkaar te verbinden en lichtpuntjes te bieden. 

door Jeroen van der Veer

De coronamaatregelen hebben veel impact, voor iedereen in verschillende mate, maar de impact is er. Zo ook op ons sociale leven, voor zowel jong als oud. Het isolement kan zorgen voor meer rust, maar ook voor eenzaamheid. 

Daarover wil de gemeente graag het gesprek aangaan. Want wat kunnen ‘Wij, Amersfoorters’ voor elkaar betekenen? Waarom is eenzaamheid een zorg voor ons allemaal en wat kunnen we voor elkaar doen? Hoe is het om jong te zijn in coronatijd? Waar lopen jongeren tegenaan en wat kan er nog wel? Hoe gaan we de feestdagen in met alle regels, hoe gaan we met regels om en hoe houden we het leuk met elkaar? Er zijn veel vragen die leven in deze periode en daar moeten antwoorden bij worden gezocht.

De gemeente organiseert samen met de Stadsdialoog digitale ontmoetingen om hier met verschillende gasten over te spreken. Iedereen is hierbij welkom om via Zoom aan te sluiten bij de uitzending. Er zijn daarbij drie thema-uitzendingen: 25 november is het thema ‘eenzaamheid, ons een zorg’, op 9 december ‘jong zijn in lockdown’ en op 16 december staat ‘Regelstress’ centraal. 

De gesprekken starten om 20.00 uur met een aantal genodigden en aansluitend is er een digitale gesprekstafel om door te praten over het onderwerp. Meer informatie is te vinden op stadsdialoog033.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie