Korfbalvereniging Soesterkwartier en The Workout Community bundelen hun krachten tijdens COVID-19

17 november 2020 om 18:00 Overig Deel je nieuws

Door de maatregelen van het Kabinet ter bestrijding van het coronavirus kwamen de lessen van The Workout Community geheel stil te liggen. Voor de deelnemers een grote aderlating dat ze niet meer konden sporten. Er werd gezocht naar een oplossing en de helpende hand kwam van Korfbalvereniging Soesterkwartier. De komende twee weken worden de outdoor bootcamp lessen op de velden van de korfbalvereniging verzorgt.

The Workout Community verzorgt in Amersfoort en Soest outdoor intervaltrainingen en power bootcamp groepslessen. Door de tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown vanaf 4 november kwam er abrupt een einde aan de groepslessen. Ondanks dat bewegen en ontspannen in deze tijd zo belangrijk is. “Ik wilde een alternatief voor mijn leden kunnen aanbieden” vertelt Robbie Blom van The Workout Community. “Ik ben bestaande relaties gaan bellen om te kijken of er mogelijkheden waren. Bij de korfbalvereniging werd meteen meegedacht in oplossingen en we waren er snel uit om de lessen daar te kunnen voortzetten”.

“Toen wij gebeld werden hebben wij intern snel de koppen bij elkaar gestoken en dezelfde dag nog hadden we een passende oplossing voor Robbie” vertelt Eric Lijnsveld, Voorzitter AKV Soesterkwartier. “Sporten is in deze periode zo verdomd belangrijk dat wij als sociale en maatschappelijke vereniging graag andere sportpartners willen helpen als daar de mogelijkheden voor zijn”.  

In het winterseizoen worden de velden van de korfbalvereniging nog slechts beperkt gebruikt, omdat dan het korfbal zaalseizoen wordt gespeeld. Echter door corona wordt er door de senioren nu nog steeds volop buiten getraind, omdat de gymzaal te weinig ruimte biedt om voldoende afstand te houden. De velden worden de komende weken gedeeld met de The Workout Community. De sporters hebben totaal geen last van elkaar, omdat het goed is ingericht met tijdsblokken.

“Ik ben enorm blij met deze oplossing. Onze sporters zijn enorm geholpen met de oplossing van de korfbalvereniging. Ik ga in de zomer iets terugdoen voor die leden” zegt Robbie.

Mochten mensen interesse hebben om een keer gezellig mee te doen met een korfbaltraining of een bootcamples. Meldt je dan bij info@akvsoesterkwartier.nl of info@theworkoutcommunity.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie