Afbeelding
Humanitas

Bestuursleden Humanitas brengen bloemetjes rond

16 november 2020 om 06:11 Maatschappelijk

AMERSFOORT Bestuursleden van Humanitas bezorgden afgelopen week bloemetjes in Amersfoort, Baarn, Woudenberg en Leusden. Honderden deelnemers van Humanitas in heel Eemland kregen zo een hart onder de riem gestoken in lastige tijden. 

Het spontane gebaar van de enthousiaste rondbrengers was mede mogelijk gemaakt door een flinke korting op de aanschaf. Bloemenzaak Pia ’s Bloemen uit Baarn werkte mee aan het goede doel. Ruim tweehonderd boeketjes vonden hun weg naar gezinnen, die steun bij de opvoeding krijgen van een vrijwilliger of waar een vrijwilliger de administratie op orde komt brengen om grote schulden te voorkomen. 

Ook de mensen die eenzaam zijn of juist een dierbare hebben verloren, kregen bezoek. Veel waardering was er voor deze actie ook bij deelnemers aan het programma Taal, waarbij niet-nederlandstaligen oefenen in spreken of schrijven met een maatje. Door de persoonlijke bezorging door een aantal bestuursleden is er ook nog eens sprake van een forse kostenbesparing. 

Bestuurslid Antoinette: ,,We moeten wel voorzichtig omgaan met onze middelen. Voor ons was deze maand een feestmaand; halverwege het jaar vierden wen onze 75ste verjaardag. En nu proberen we onze deelnemers op deze manier wat op te beuren.”

Verschillende vrijwilligers hebben al manieren uitgevonden voor een niet-fysiek contact met hun deelnemers. Zo kwam er regelmatig een tasje aan de deur te hangen met spullen voor de kinderen en er werden door de boekhandel beschikbaar gestelde kinderboeken rondgebracht. Ook de trouwe wekelijkse brief was zo’n gebaar. Online contact met beeld heeft in het vrijwilligerswerk inmiddels zijn intrede gedaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie