Afbeelding
FotoVanDenderen
Column

Lekkere week

11 november 2020 om 11:00 Column

Uw stukkiesschrijver, tevens nerveuze Sinterklaasfan, kijkt tevreden terug op een fantastische week. Allereerst is zijn vertrouwen in de lokale politiek weer een beetje terug toen wethouder Kees ‘Kastanje Kroon’ Kraanen, nadat hij aandachtig had geluisterd naar de bewoners, besloot om de paardenkastanje aan de Dollardstraat niet te kappen maar rigoureus te snoeien. Deze alternatieve aanpak zorgt ervoor dat de boom nog een paar jaar kan blijven staan. Er komt ook een nieuwe boom bij, een Hollandse linde die uiteindelijk zo’n 25 meter hoog wordt. Tevens heeft deze ‘groene’ VVD-wethouder, voor weinig, een huis gekocht in ons prachtige Soesterkwartier. Op de hoek Noordewierweg/Dintelstraat. Gaat buurman worden van oud SP raadslid, Bets Beltman. Bij dezen van harte welkom in onze boomrijke prachtwijk, Kees.

Dan nu iets geheel anders. Had beloofd om de lokale horeca te steunen door maaltijden te bestellen bij onze Amersfoortse restaurants. Daar heb ik terugkijkend absoluut geen spijt van. De stamppotten van De Noot uit Hoogland waren uitstekend. Boerenkool met spekjes, speklapje en runderworst. Hutspot met malse runderstoof. Afgerekend 22,50 euro (knakie fooi). Bij Citroen & Peper op de Noordewierweg werd het chili con carne (nog dagen ‘last’ van gehad) en groentenwrap met kip. Lekker van gegeten. Afgerekend 22,50 euro (knakie fooi). Vervolgens restaurant Wit-lof aan de Kamp. In milieuvriendelijke verpakking 2 keer pasta kruidenroomkaas, met kip en zalm. Twee dagen smakelijk van gegeten. Afgerekend 23,00 euro (knakie fooi).

Dan rwee Griekse restaurants. Gyros op de Noordewierweg. Zalmgerecht ‘Solomos’ met huid en mijn wederhelft gyros met frites, groenten en die altijd smakelijke tzatziki. Uitstekend bevallen. Afgerekend 30,00 euro (knakie fooi). Bij Pallas Athene ook zalm, honing-mosterd vinaigrette en rijst. Gyros, twee dagen van gegeten, patatten, weer die lekkere tzatziki, pita brood en ui. Vrolijke bezorger op elektrische fiets. Afgerekend 35 euro (knakie fooi).

Deze vijf voortreffelijke restaurants hebben ons in de maand oktober laten proeven van kostelijke maaltijden van goede kwaliteit. Deze maand gaan we weer op zoek naar andere gerechten uit Amersfoortse eetgelegenheden. Mevrouw De Keijzer is opeens weer razend druk met mondkapjes maken. De stof met allerlei kerstafbeeldingen vliegt de deur uit, de stoffenmarkt met Achmed Belhadi ziet haar graag komen. Deze mondkapjes kun je aan twee kanten dragen, zijn op 60 graden te wassen. Dus niet achteloos weggooien die mondkapjes want uw stukkiesschrijver, tevens kilometervreter, ziet het steeds meer gebeuren, overal nonchalant weggegooide mondkapjes.

Tot slot heb ik aan de reacties deze week kunnen zien dat ik veel lezers een groot plezier heb gedaan met de column van vorige week. Een grote glimlach na het lezen van een stukkie, daar doe ik het nog steeds met veel plezier voor!

Joop de Keijzer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie