Kunstenaar Erik Mattijssen voor De Vensterbank
Kunstenaar Erik Mattijssen voor De Vensterbank Jolanda Meulendijks

ULTRA POWER in de straat

9 november 2020 om 10:30 Overig Deel je nieuws

Achter de ramen van de Vensterbank in Amersfoort exploderen in de donkere wintermaanden vormen en kleuren. T/m 31 januari 2021 is De Vensterbank het domein van kunstenaar Erik Mattijssen, ULTRA POWER is de naam.

Alle kleurtinten zijn aanwezig, van kikkergroen en fluweelroze tot pompoenoranje en pisgeel. Blikken, emmers, etiketten, zwabbers, theedoeken en vloertegels. Twee etalageruiten vol herinneren aan nijvere neringdoenden in voorbije jaren. Hier is Erik Mattijssen langs geweest, dat kan niet anders.

Kunstenaar Erik Mattijssen (1957), tekenaar en schilder van stillevens en interieurs op papier, heeft zich uitgeleefd in een uitbundige, vibrerende uitstalling van bijna vergeten schoonmaakartikelen en verwante gebruiksvoorwerpen: Sunlight zeep, Mr Propre, en schoonmaakmop met schuurspons. Meer dan ooit actueel, met zeep en bleek, met handsoap en poetsdoek.

In het voorbijgaan in de Bergstraat te Amersfoort openbaart zich een winkel, een schijnbaar levenloze uitstalling van dingen, maar ook een geheim verbond van flesserige en borstelige wezens. Een liefdevol gegroepeerde familie, weemoedig en blijmoedig tegelijkertijd.

ULTRA POWER van tekenaar en schilder Erik Mattijssen op de stoep van de Vensterbank is te zien t/m 31 januari 2021. De Vensterbank is volledig coronaproof te bezoeken, in de buitenlucht, op stoeptegel-afstand, de gehele dag verlicht, zeven dagen in de week. Met aanwezige QRcode heeft u achtergrondverhalen bij de hand.

Kunsthistorica Jantine Kremer bezocht de kunstenaar in zijn Amsterdamse atelier. Een verslag in woord en beeld is te lezen op de website van De Vensterbank: www.devensterbank.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie