leerlingen van Guido VMBO brengen een bezoek aan bibliotheek Eemland
leerlingen van Guido VMBO brengen een bezoek aan bibliotheek Eemland Bert Mollema

Guido VMBO start programma leesmotivatie voor leerlingen

5 november 2020 om 20:27 lokaal Deel je nieuws

 

De locatie VMBO van scholengemeenschap Guido in Amersfoort start in samenwerking met bibliotheek Eemland een samenwerkingsprogramma om de leesmotivatie van haar leerlingen te vergroten.

Volgens de school is het een belangrijk instrument om de laaggeletterdheid onder de leerlingen tegen te gaan. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen steeds minder lezen. Door de samenwerking met de bibliotheek op te zoeken, hoopt de school haar leerlingen beter voor te bereiden op deelname aan een samenleving waarbij het lezen een belangrijke vaardigheid om goed te kunnen functioneren.

Zo wordt de schoolbibliotheek gescand en geüpdatet voor een aantrekkelijk leesaanbod. Ook bezoeken bibliotheekmedewerkers de school om populaire boeken onder jongeren te promoten. Een voorleeswedstrijd, schrijversbezoek en zelfs een rapworkshop: de school haalt alles uit de kast.

Eerder al startte de school met leesuren in de bovenbouw van de afdeling theoretische leerweg om lezen meer te borgen in het onderwijsprogramma. Het aanbod wordt ondersteund met subsidies van stichting Kunst van het lezen om het aanbod gerealiseerd te krijgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie