Afbeelding
Defensie

Landmacht helpt de voedselbank in Amersfoort

5 november 2020 om 18:15 Corona

AMERSFOORT Door de hulp van de landmacht heeft de voedselbank de beschikking gekregen over drie grote legertenten. De gecreëerde plekken bieden bescherming bij slecht weer en zijn op verzoek van de gemeente geplaatst. 

door Jeroen van der Veer

Bij de voedselbank staan regelmatig rijen buiten omdat mensen moeten wachten voordat ze naar binnen kunnen. Zo mogen er maar een x-aantal personen binnen zijn. Bij slecht weer is gezien dat personen bij elkaar schuilden onder de paraplu en dit was met oog op verspreiding van het virus ongewenst. 

Met de hulp van Defensie is het nu mogelijk de gewenste 1,5-meter afstand te houden en toch droog te staan. De landmacht stelt de tenten beschikbaar tot de instelling een alternatieve oplossing heeft.

Het is niet de eerste keer dat defensie de voedselbank helpt. Dit gebeurde al eens eerder toen zij levensmiddelen schonken. Die waren eigenlijk bedoeld voor militairen die gepland stonden voor allerlei oefeningen. Doordat die vanwege het corona-virus werden afgelast, waren rantsoenen, maar ook verse groenten en zuivelproducten overtollig. Dat ging naar hulpverlenende instanties zoals het Leger des Heils en de Voedselbank. In totaal ging het om meer dan 130.000 kilo.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie