Belhadi: 'Mensen kennen mij van de markt.'
Belhadi: 'Mensen kennen mij van de markt.' Arnoud J Spaaij
Advertorial

Belhadi van markt naar winkel: ‘Veel klanten maken zelf kleding’

4 november 2020 om 15:15 Zakelijk

AMERSFOORT Ongetwijfeld kennen velen Belhadi van de markt. Jarenlang stond hij in diverse steden op stoffenmarkten, en op De Hof in Amersfoort, maar sinds een oktober heeft hij een gloednieuwe winkel aan Kamp 63.

Arnoud J Spaaij

Tijdens het gesprek met Belhadi vallen twee dingen onmiddellijk op. Belhadi weet als het om stoffen gaat blijkbaar alles uit zijn hoofd en zijn klanten herkennen hem onmiddellijk. Ook al komen ze voor het eerst in zijn winkel.

In de splinternieuwe winkel moet nog van alles gebeuren zo blijkt. Al krijg je de indruk dat alles al jaren op rolletjes loopt, volgens Belhadi is hij nog met heel veel nieuwe producten bezig. ,,Kijk”, zegt hij terwijl hij achter zich naar de muur wijst. ,,Er staat nu maar één kast met garens. Op de markt kon ik dat op een andere manier presenteren maar hier in winkel zijn dergelijke kasten veel overzichtelijker. Ik krijg binnenkort meer kasten met garen. Dan heb ik van Gütermann vierhonderdzestig kleuren en van het merk Mettler nog eens vierhonderdtweeëndertig kleuren. Ook verwacht ik nieuwe kasten voor ritsen, knopen, bandjes en boordstoffen. Voor de rollen stof komen er andere stellingen zodat alles nog beter zichtbaar is.”

Belhadi richt zich nu meer en meer op de kwaliteitsstoffen en accessoires. ,,Mensen vragen om de stoffen die in modebladen staan. De stoffen die op modeshows te zien zijn. Wat je aan confectie in kledingwinkels kan kopen, daarin worden deze stoffen niet gebruikt. Andersom heb ik vaak wel de stoffen die in confectiezaken worden gebruikt, ook wat er op dat moment dan in de mode is. Veel van mijn klanten maken zelf kleding. Ze kopen dan hier de stof die ze in een modeblad zien.”

Toch bedient Belhadi Modestoffen ook nog een grotere klantenkring. Hij heeft alle kinder- en damesstoffen, maar ook veel aanvullingen daarop. Mondkapjes kan je voorgedrukt met allerlei originele, vrolijke afbeeldingen zo zelf uitknippen en in elkaar naaien. Die vind je echt nergens anders. En er is een unieke collectie met zogenaamde panels. Voorgedrukte afbeeldingen die je eenvoudig zelf in een leuk shirt kan verwerken en daarmee bespaar je flink als je dat zelf in elkaar zet. Maar ook biedt de stoffenverkoper bijvoorbeeld stof voor kinderdekentjes. ,,Mensen zien dat in een kindermodezaak, maar zo’n dekentje maak je echt heel eenvoudig zelf. En dan ben je bij mij echt maar een fractie van het geld kwijt dat je anders zou betalen voor een kant en klare deken.”

Belhadi geeft ook keuze uit pure materialen. ,,Ja ik heb een heel assortiment aan stoffen van honderd procent wol, katoen en linnen. Of in percentages.” Veel stoffen komen tegenwoordig uit Turkije. Een minder goot deel ook uit Italië. ,,Daar biedt men een heel goed kwaliteit”, zegt Belhadi. ,,En die bieden wij voor een mooie prijs.” Het is een kwestie van zien meent Belhadi: ,,Kom vooral kijken.”

Belhadi Modestoffen
Kamp 63, 3811AP Amersfoort,
Tel. 033-2110059
Facebook: Belhadimodestoffen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie